Νέο έτος, νέες εξορμήσεις προαναγγέλλει ο Φυσιολατρικός Πεζοπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Ο Ευρυπίδης». Η δραστήρια ομάδα της πόλης, μετά την εκδρομή στο Ναύπλιο τα Θεοφάνεια, προγραμματίζει για τον Ιανουάριο τις εξής περιηγήσεις:
Κυριακή 22 Ιανουαρίου : Πεζοπορία στο Όρος Κνημίδα Καρυά – Καμένα Βούρλα
Η ομάδα θα πεζοπορήσει στο όμορφο βουνό της Κνημίδας. Θα ξεκινήσουμε από τον ορεινό οικισμό Καρυά και θα διανύσουμε μια όμορφη διαδρομή μέσα στο δρυοδάσος με θέα προς τα Καμένα Βούρλα, την Όθρυ και την Εύβοια. Θα ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία ιδρύθηκε στην αρχή του 11ου αιώνα, και βρίσκεται σε υψόμετρο 320μ με πανοραμική θέα. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ και φαγητό στα Καμένα Βούρλα.
Πεζοπορία : 8,3χλμ.
Θετική υψομετρική : 210 μ.
Αρνητική υψομετρική : 620 μ.
Ώρες πεζοπορίας : 3,5 ώρες μαζί με στάσεις
Βαθμός δυσκολίας : 1
Η μετάβαση θα γίνει με πούλμαν.
Ώρα αναχώρησης : Στις 07:00 π.μ. από τον Σταθμό Μετρό Χαλανδρίου
Κυριακή 29 Ιανουάριου : Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας & Πεζοπορία στον Νότιο Υμηττό
Ο Σύλλογος προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο Καταφύγιο του Συλλόγου Κυνηγών Κορωπίου, στις πλαγιές του Υμηττού. Θα χαρούμε πολύ να ανταλλάξουμε ευχές και να μοιραστούμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες μας για την νέα χρονιά. Για να γιορτάσουμε την ημέρα θα κάνουμε και μια μικρή πεζοπορία στο πανέμορφο πευκοδάσος στις πλαγιές του Νότιου Υμηττού.
Πεζοπορία: 6χλμ.
Θετική υψομετρική: 250 μ.
Βαθμός δυσκολίας : 1
Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Σημείο συνάντησης στο τέρμα της οδούς Δημοσθένους στο πυροφυλάκειο Κορωπίου.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
• στο email: pezoporoihalandriou@gmail.com,
• στα τηλέφωνα : 6932222862, 6973442376
• στα γραφεία της ομάδας: Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός) κάθε Τετάρτη 18:30 – 20:30,
• στο site του συλλόγου: pezoporoihalandriou.gr.
• στο facebook: Ομάδα Πεζοπόροι Χαλανδρίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου εύχεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους τους να έχουν ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2023 με υγεία, αγάπη, ειρήνη, ελπίδα, πολλά χαμόγελα και ακόμα πιο πολλές πεζοπορίες!»