Τέλος, τόνισε ότι ο ΙΣΑ εμμένει στην ανάγκη να υπάρξει υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ, τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους, που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.
Ο Αντ. Σαμαράς άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τα ζητήματα που τέθηκαν από τον ΙΣΑ και τους υπόλοιπους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τόσο του νέου ΕΟΠΥΥ, όσο και του ΕΣΥ γενικότερα.
Στη συνάντηση με τον αρχηγό του ενός εκ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, παρευρέθησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ κ.κ. Ρέντης, Μπατάκης, Θεμιστοκλέους, Ζαφειρίου, Πατσουράκος, Δρίτσας, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και γ.γ. του ΙΣΑ, Σ. Τσούκαλος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Μ. Βλασταράκος, η πρόεδρος του Ι.Σ. Πειραιά Β. Ανεμοδουρά, ο πρόεδρος των Συμβασιούχων ΙΚΑ και μέλος Δ.Σ. του ΙΣΑ Π. Ψυχάρης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υποδέχτηκαν τους ιατρικούς φορείς οι τομεάρχες και τα στελέχη του Τομέα Υγείας, Θ. Γιαννόπουλος, Γ. Γιακουμάτος, Π. Μελάς και Μ. Αγγελάκας.
Συνάντηση με Ντόρα Μπακογιάννη Σειρά στις ενημερωτικές επισκέψεις του προέδρου του ΙΣΑ είχε η πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΊΑΣ, Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.
Ο Γ. Πατούλης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση που παρείχε στη Ντ. Μπακογιάννη, για όλα όσα αφορούν τη μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στο ισοπεδωτικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως εφαρμόζεται από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπογραμμίζοντας και πάλι το ζήτημα της νομοθετικής κατοχύρωσης για αποπληρωμή των 350 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει ο ΟΠΑΔ στους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τρόπους αποπληρωμής.
Ανέφερε, επίσης, το ζήτημα της κατοχύρωσης της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους τους γιατρούς, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί, η κοστολόγηση της ιατρικής επίσκεψης κατά πράξη και περίπτωση, η διαδικασία πιστοποίησης των γιατρών που επιθυμούν να συνταγογραφήσουν και το χρονοδιάγραμμα έναρξης της δυνατότητας συνταγογράφησης, καθώς και η δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.
Τέλος, επανέλαβε την άποψη που διατύπωσε και στους άλλους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, της αναγκαιότητας υπογραφής συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ, τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους, που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.
Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει εξορθολογισμός των δαπανών υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους. Παράλληλα, δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να κατοχυρωθούν οι οφειλές στους ιατρούς, μέσα από το πολυνομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή.
Στη συνάντηση με τη Ντ. Μπακογιάννη, παρευρέθησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ κ.κ. Μπατάκης, Θεμιστοκλέους, Ζαφειρίου, Πατσουράκος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Μιχάλης Βλασταράκος, η πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά Βάνα Ανεμοδουρά, ο πρόεδρος των Συμβασιούχων ΙΚΑ και μέλος Δ.Σ. ΙΣΑ Παναγιώτης Ψυχάρης.







































































































