H «αυγή» του 2020 φέρνει ενδιαφέροντες αγώνες στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ εθνικής. Έτσι, οι «μονομάχοι» μετά τις ολιγοήμερες διακοπές λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επιστρέφουν στη δράση.Ο πρωτοπόρος Πανερυθραϊκός (21 βαθμούς σε 12 αγώνες) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το μαχητικό Αιγάλεω την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 18:00 για την 13η αγωνιστική. Οι παίκτες του Δημήτρη Χουχουλή κατά τη διάρκεια των εορτών είχαν την ευκαιρία να πάρουν «μικρές ανάσες» ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Άλλωστε η ομάδα της νέας ερυθραίας όσο προχωρούν οι αγωνιστικές δείχνει ικανή να διεκδικήσει μέχρι το τέλος την άνοδο στην Α2 κατηγορία, κάτι το οποίο αν γίνει, θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία.
Την ίδια ημέρα, αλλά μια ώρα νωρίτερα (17:00) θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι των βορείων προαστίων ανάμεσα στον Παπάγο και το Μαρούσι. Οι γηπεδούχοι «στρατηγοί» βρίσκονται στη 10η θέση με 18 βαθμούς (με παιχνίδι λιγότερο), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» στη 2η με 21 βαθμούς (όσους και ο Πανερυθραϊκός). Ο Παπάγου θέλει τη νίκη προκειμένου να μη χάσει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις, ενώ το μαρού-σι με δίποντο θα παραμείνει ανάμεσα στα φαβορί για άνοδο στην Α2 κατηγορία.
Έντονο είναι το ενδιαφέρον των φιλάθλων και για το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες των βορείων προαστίων που είναι αυτό της Πεντέλης με τον ΚΑΟ Μελισσίων, την Κυριακή στις 17:00. η Πεντέλη (3η θέση με 20 βαθμούς) είναι το φαβορί του αγώνα, όμως τα μελίσσια (14η θέση με 14 βαθ-μούς) ψάχνουν μια επιτυχία εκτός έδρας, η οποία θα τους δώσει βαθμολογική «ανάσα». Δύσκολο έργο απέναντι στον Έσπερο στο κλειστό της Καλλιθέας θα έχει την Κυριακή στις 17:00 ο ουραγός ΑΣΕ Δούκα. Η νεανική ομάδα των εκπαιδευτηρίων ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Τα επόμενα παιχνίδια είναι κρίσιμα και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την «υπόθε-ση παραμονής» στην κατηγορία.