Ανεξάντλητες οι δυνατότητες επικοινωνίας και γεφύρωσης των τάσεων, των αισθητικών προσεγγίσεων και της καλλιτεχνικής έκφρασης των γενεών! Γιατί όλα είναι δρόμος! Ο λόγος για την instragram friendly οπτική της νέας γενιάς αξιοποιώντας την πολύχρωμη δυνατότητα έκφρασης της street art στον γκρίζο καμβά των ΚΑΦΑΟ. Και η διαδρομή στον δρόμο γίνεται μία διαρκής γιορτή που αγκαλιάζει όλες τις γενιές! Πρόκειται στην ουσία για την υιοθέτηση της δημιουργικής πρακτικής του προγράμματος «Outside the box» που ξεκίνησε στο Τορόντο το 2013. Ακολούθησαν πρωτεύουσες ανά τον κόσμο, το κέντρο της Αθήνας με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων πήρε νέο χρώμα και έκφραση και η street art συνεχίζει να αποθεώνεται στις πόλεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνα τα γκρίζα κουβούκλια του ΟΤΕ με τα χιλιάδες καλώδια, τα οποία βρίσκονται σε κάθε γειτονιά των πόλεων μας και όλοι έχουμε συναντήσει στις διαδρομές μας στην πόλη, ονομάζονται ΚΑΦΑΟ και ουσιαστικά αποτελούν την ελληνοποιημένη προφορά του γερμανικού αρκτικόλεξου KV (Κα-Φάου) που προέρχεται από τη λέξη «Kabelverzweiger» και σημαίνει «καλωδιοκατανεμητής». Σκοπός τους είναι να συγκεντρώνουν σε ένα σημείο τα τηλεφωνικά καλώδια όλων των κατοικιών μιας περιφέρειας που συνήθως καλύπτει 2-3 οικοδομικά τετράγωνα.
Γιώργος Χατζηδάκης – δήμαρχος Ηλιούπολης: «Δίνουμε χρώμα, φως και ζωή στα πιο γκρίζα σημεία, οικοδομούμε συνέργειες!»
Από τις πλέον πρόσφατες δράσεις που αγκαλιάζουν την πολύχρωμη γιορτή αναγέννησης των ΚΑΦΑΟ ως καλλιτεχνική έκφραση, είναι ο Δήμος Ηλιούπολης που καταμετρά σήμερα 16 σημεία της πόλης με μοναδικές δημιουργίες. Τα 16 σημεία εξωραΐστηκαν καλλιτεχνικά μέσα από την εθελοντική συνεισφορά και το ταλέντο των εθελοντών-μαθητών του Δήμου Ηλιούπολης, με τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Χατζηδάκη, να συμμετέχει και να υπερθεματίζει για τις αξίες του συλλογικού πνεύματος, της συνεργατικότητας και του εθελοντισμού που προωθεί η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης ως το κυρίαρχο ανθρωποκεντρικό μοντέλο συνύπαρξης και ανάπτυξης της πόλης.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Χατζηδάκη: «Xαίρομαι ιδιαίτερα που σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΗΛ και υπό τον συντονισμό της Γ. Γκικοπούλου, καθηγήτριας των εργαστηρίων ζωγραφικής μας, κατορθώσαμε από κοινού αυτό το εικαστικό αποτέλεσμα. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους εθελοντές-μαθητές για το πολύωρο έργο τους & τη συνεισφορά τους. Στην Ηλιούπολη ο εθελοντισμός & ο πολιτισμός έχουν ξεχωριστή θέση. Για εμάς, τέτοιες συνέργειες αποδεικνύουν πως όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Δίνοντας χρώμα, φως και ζωή στα πιο γκρίζα σημεία, οικοδομώντας συνέργειες εκεί που μέχρι σήμερα συναντούσαμε μόνο την κριτική και τα λόγια».