Το δικό τους «στίγμα» έδωσαν αιρετοί και φορείς της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Αναλυτικά τα μηνύματα που κοινοποιήθηκαν στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ
Γιάννης Μυλωνάκης
O δήμαρχος της πόλης ανέφερε: «Ξεκινάει μια διαδικασία για την οποία κοπιάσατε πολύ, διαβάσατε ώρες και στερηθήκατε στιγμές. Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι ένας μεγάλος σταθμός, δεν είναι όμως ο μοναδικός δρόμος ούτε η μοναδική ευκαιρία στη ζωή σας. Είναι μία στιγμή από τις πολλές που θα έρθουν, ένα βήμα σε μια διαδρομή που ανοίγεται μπροστά σας με αμέτρητες δυνατότητες.
Θέλω από καρδιάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στα περίπου 600 παιδιά της Αγίας Παρασκευής που θα δώσουν τη «μάχη» τους στα 5 εξεταστικά κέντρα της πόλης μας. Να ευχηθώ επίσης δύναμη και καλή αντοχή στους εκπαιδευτικούς, που στέκονται δίπλα στους μαθητές με ευθύνη και αφοσίωση όλες αυτές τις ημέρες.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής βρίσκεται δίπλα σας με απόλυτη ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και έχουμε φροντίσει ώστε όλα να είναι έτοιμα από κάθε πλευρά. Όλες οι αίθουσες διαθέτουν κλιματισμό, ενώ φέτος τοποθετήθηκαν επιπλέον 8 κλιματιστικά στο 4ο Λύκειο και ακόμη ένα στα σχεδιαστήρια του ΕΠΑΛ. Παράλληλα, έχουν εξασφαλιστεί φωτοτυπικά μηχανήματα και έχουν διανεμηθεί νερά σε όλα τα εξεταστικά κέντρα. Η Διεύθυνση Παιδείας, η Τεχνική Υπηρεσία και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόβλημα προκύψει, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και όλους!»
Γιάννης Σταθόπουλος
Ο επικεφαλής της «Νίκης Πολιτών» τόνισε: «Αγαπητές και αγαπητοί μας, μαθήτριες και μαθητές,
Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, θέλουμε να σας πούμε ότι σας στηρίζουμε, σας αγαπάμε και νοιαζόμαστε για το μέλλον σας.
Οι εξετάσεις αυτές είναι μια δοκιμασία για σας, με τον ευγενή στόχο να σπουδάσετε.
Είναι ένα βήμα για τη διαμόρφωση της ταυτότητάς σας, για καινούργιους δρόμους γνώσης και γιατί όχι, για την μελλοντική σας ανεξαρτησία.
Ευχόμαστε, με μεγάλη εκτίμηση στις δυνατότητες σας, να έχετε ψυχραιμία όπως και εμπιστοσύνη στις γνώσεις σας.
Να μη σταματήσετε ποτέ να ονειρεύεστε και να σχεδιάζετε με τόλμη και αποφασιστικότητα. Το μέλλον είναι, έτσι κι αλλιώς, δικό σας».
Βασίλης Σάρκουλας
Ο αρχηγός της παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» σημείωσε: «Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και εύχομαι από καρδιάς σε όλα τα παιδιά καλή δύναμη, ψυχραιμία και, το κυριότερο, ευόδωση των στόχων τους.
Οι εξετάσεις είναι μια αρχή και, όπως και να καταλήξουν, τα καλύτερα είναι μπροστά τους, γιατί η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες.
Ελπίζω κάποια στιγμή, εύχομαι σύντομα, η Πολιτεία να σκύψει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα προβλήματα των παιδιών που αγωνίζονται για μια θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να τα αντιληφθεί και να μεταρρυθμίσει προς το καλύτερο (για τα παιδιά και την εκπαίδευση) τον τρόπο εισαγωγής τους».

Γιώργος Οικονόμου
Ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» δήλωσε: «Στα παιδιά που ρίχνονται στη μάχη για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση —ξεκινώντας από την Παρασκευή 29/5 για τα Γενικά Λύκεια— εύχομαι ολόψυχα δύναμη, σθένος και ψυχραιμία.
Και σύντομα το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους και την προσπάθειά τους. Σε αυτή τη σημαντική δοκιμασία, είμαστε όλοι δίπλα τους.
Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους, στάθηκαν ακλόνητοι στυλοβάτες στις επιλογές τους, βοηθώντας τα να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους.
Και μία επισήμανση στα παιδιά: Να θυμάστε, πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν προδιαγράφουν όλη σας τη ζωή. Είναι απλώς η αφετηρία μιας διαδρομής γεμάτης ευκαιρίες για να πετύχετε όσα επιθυμείτε. Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!»
Κώστας Τσιαμπάς
Ο αρχηγός της παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» είπε: «Οι μαθήτριες και οι μαθητές ξεκινούν την δύσκολη και επίπονη διαδικασία των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
Οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία δύσκολη, είμαστε σίγουροι όμως ότι οι μαθήτριες και οι μαθητές θα δώσουν τον αγώνα τους με καθαρό μυαλό, με πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους με επιμονή και υπομονή και θα επιτύχουν στους στόχους τους».
Ένωση Γονέων
Αγαπημένα μας παιδιά,
οι Πανελλαδικές είναι εδώ. Λίγες μέρες έντασης, λίγο άγχος, λίγο ξενύχτι και μια αίσθηση ότι κάτι τελειώνει και κάτι άλλο ξεκινά. Είναι από εκείνες τις στιγμές που όλα μοιάζουν απίθανα, αλλά και πιθανά.
Γιατί μεγαλώνουμε έτσι: με σκέψεις, παρέες, μουσικές, με όνειρα που αλλάζουν δρόμο καθώς προχωράμε και με το ερώτημα «μετά τι;» που μας ακολουθεί ως ένα κομμάτι της προσωπικής μας διαδρομής.
Να μπείτε στις εξετάσεις όπως είστε. Με όσα έχετε ζήσει, διαβάσει, αντέξει, προσπαθήσει. Χωρίς να χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Και μετά από αυτές τις μέρες, όλα συνεχίζουν.
Με νέες επιλογές, νέους ανθρώπους και δρόμους που ανοίγουν εκεί που δεν το περιμένετε.
Με καθαρό μυαλό, με ηρεμία και προσήλωση και με εκείνη την πίστη που έχετε έτσι κι αλλιώς μέσα σας. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Τα καλύτερα είναι μπροστά.
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook






































































































