Mε κοινή τους δήλωση, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Πολιτικής Προστασίας Μάκης Τάρλας και η αντιδήμαρχος Υποδομών, Δικτύων – Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λιάνα Σιούλα αναφέρονται στις εργασίες αποκατάστασης της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής, οι οποίες άρχισαν το προηγούμενο διάστημα.
Τα στελέχη της δημοτικής Αρχής ενημερώνουν για τις επικείμενες παρεμβάσεις αλλά και τα προϋπάρχοντα προβλήματα.
Αναλυτικά:
«Τις τελευταίες ημέρες, στην οδό Δερβενακίων, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης της «Βιοκλιματικής ανάπλασης Κοντοπεύκου», όπως είχαμε δεσμευθεί ότι θα πραγματοποιήσουμε.
Περίπου δέκα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του αρχικού έργου – και χωρίς ενδιάμεσες παρεμβάσεις – κατά την εκτέλεση του οποίου είχαν φυτευτεί δέντρα σε σημεία που αποδείχθηκαν ακατάλληλα (είτε λόγω εισόδων–εξόδων θέσεων στάθμευσης, είτε λόγω ύπαρξης μεγάλων υφιστάμενων δέντρων), ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τα σημεία εκείνα που είναι επικίνδυνα για τους πεζούς και όχι μόνο.
Εμείς έχουμε δεσμευθεί να φυτέψουμε όσα περισσότερα δέντρα είναι δυνατόν.
Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες φυτεύτηκαν 120 νέα δέντρα στην οδό Πεντέλης, όπου προηγουμένως υπήρχαν μόνο θάμνοι, και το πρόγραμμα φυτεύσεων θα συνεχιστεί σε όλη την πόλη.
Η άρδευση πραγματοποιείται με την υδροφόρα του Δήμου, δεδομένου ότι το αυτόματο σύστημα ποτίσματος δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, λόγω επαναλαμβανόμενων βλαβών.
Στο πλαίσιο των παραπάνω εργασιών, θα χρειαστεί να κλείσουν προσωρινά ορισμένα σημεία που είχαν προβλεφθεί για δέντρα.
Σας διαβεβαιώνουμε, ωστόσο, ότι ήδη έχουν φυτευτεί περισσότερα δέντρα σε κοντινά σημεία.
Τέλος, σχετικά με φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει μικρό φυτό ή κλαδί μέσα σε τσιμέντο, πρόκειται για λανθασμένη επιλογή του συνεργείου που εκτελεί το έργο, με σκοπό την προστασία των πολιτών μέχρι το οριστικό κλείσιμο με κυβόλιθους».
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook







































































































