Τη θέση ότι «τοπική επιχειρηματικότητα & ποιότητα ζωής μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά» εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» Γιάννης Μυλωνάκης, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 21 Ιουνίου, όπου συζητήθηκε η παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων σε τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα. «Ήταν μια πολύωρη συζήτηση, γεμάτη εντάσεις, που επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι αυτό που επιδιώκει η διοίκηση δεν είναι να λύσει συναινετικά τα προβλήματα της πόλης, αλλά να φέρνει σε αντιπαράθεση τις διάφορες κοινωνικές ομάδες μεταξύ τους», σημείωσε το αυτοδιοικητικό σχήμα σε ανακοίνωση του, που έχει ως εξής:
«Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός “Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή” προσπάθησε, όπως κάνει πάντα, να μείνει έξω από αυτή την τοξικότητα και με νηφαλιότητα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που και την τοπική επιχειρηματικότητα θα ενισχύσουν -και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα- και την ποιότητα ζωής των κατοίκων να διασφαλίσει. Γιατί για εμάς τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με εκβιαστικά διλήμματα, ούτε με κουτοπονηριές, ούτε δημιουργώντας διχαστικό κλίμα στην πόλη.
Με συζήτηση, πνεύμα συνεργασίας και κοινή λογική μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα. Στην περίπτωση των τραπεζοκαθισμάτων, όπως είπε και ο επικεφαλής της παράταξής μας και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, τα καταστήματα της πόλης επιβιώνουν και αναπτύσσονται χάρη στη στήριξη της κάθε γειτονιάς. Άρα, οι καταστηματάρχες θα ήταν οι πρώτοι που θα συνέβαλαν ώστε να διαμορφωθούν τέτοιες συνθήκες στις πλατείες μας και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, που και την τοπική επιχειρηματικότητα να διευκολύνουν και να δημιουργούν φιλικές εστίες κοινωνικής συγκέντρωσης και ψυχαγωγίας.
«Στην πόλη μας, όπως και σε κάθε σύγχρονη πόλη, μπορούμε και πρέπει να συμβιώνουμε όλοι αρμονικά. Η δική μας φιλοσοφία πολιτικής δεν είναι να κλείνουμε το μάτι και να τάζουμε σε όλους τα πάντα. Δεν θέλουμε να διοικήσουμε χωρίζοντας τους πολίτες μας ή κάνοντάς τους όμηρους σε δήθεν μικρο-εξυπηρετήσεις, αλλά να τους καλλιεργήσουμε τις αξίες της συμμετοχικότητας και της συνυπευθυνότητας για το καλό της πόλης μας» σχολιάζει σχετικά με το θέμα ο Γ. Μυλωνάκης και προσθέτει: «Όταν υπάρχει ειλικρινής θέληση, όταν βλέπεις τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό και όταν κάνεις τον πολίτη συμμέτοχο στις αποφάσεις, τότε δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτά δημιουργούνται όταν επιμένεις να λειτουργείς με τον παλιό, παρωχημένο, πολιτικάντικο τρόπο. Κι εμείς καλούμε τους πολίτες να βάλουν μια και καλή ένα τέλος στο παλιό…».
Δείτε επίσης: ΑΣΑΠ: Κέρδισαν το χειροκρότημα οι αγώνες των ακαδημιών
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr