Σημείο προς σημείο απαντά ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος στην επίθεση από τον συνδυασμό της διοίκησης του Βασίλη Ζορμπά «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας», με επίκεντρο τις εργασίες στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης». «Η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στη διάρκεια της θητείας μου και εγκρίθηκε από τη ΓΓΑ», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη των Πολιτών».
Αναλυτικά:
«Μια εβδομάδα πριν ενημέρωσα ότι το ταρτάν στο Πάρκο «ΣΤ. ΚΩ-ΤΣΗΣ» θα δοθεί στο κοινό περί τα μέσα Νοεμβρίου, χωρίς κανένα σχό-λιο η αιχμή. Πέντε μέρες μετά, μου απάντησε ο κ. Ζορμπάς με την γνω-στή του αγένεια και επιθετικότητα. Τα ξέρουμε χρόνια αυτά, τα ξέρει όλη η πόλη. Όμως, η ανακοίνωση του έχει πολλά ψέματα μαζεμένα, πάρα πολλά. Ενημερώνω, αρχικά, ότι το έργο αυτό χρειάστηκε να το «τρέ-ξουμε» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διότι θα χάναμε την χρημα-τοδότηση, επειδή όλα έγιναν πολύ γρήγορα.
Σημειώνω επίσης, ότι η ΜΕΛΕΤΗ έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, κατά την διάρκεια της θητείας μου, και ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Ψέματα λοιπόν πολλά στην ανακοίνωση, και επειδή έχω προσωπική γνώ-ση (στην διάρκεια κατασκευής του έργου πήγα πολλές φορές εκεί) απαντώ:
1ο ψέμα: Δεν είχε φροντίσει η μελέτη για το φωτισμό.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο γήπεδο υπήρχαν πυλώνες φωτισμού περιμετρικά και περιφερειακοί πυλώνες ξύλινοι της ΔΕΗ. Είχε φωτισμό από παλιά. Η μελέτη από έμπειρο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό του Δήμου προέβλεπε ενίσχυση με νέα, επιπλέον των παλαιών, φωτιστικά σώματα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στη νέα διαμόρφωση των χώρων. Αν έγινε επιλογή για καινούργιους πυλώνες είναι άλλο θέμα, κοστοβόρο βέβαια.
2ο ψέμα: Δεν προβλέπονταν WC στη μελέτη.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Βεβαίως και προέβλεπε η μελέτη χώρους Υγιεινής για το κοινό και για ΑμεΑ, πέραν αυτών στα αποδυτήρια, και έτσι κατα-σκευάστηκαν στην πλευρά που «κοιτάει» τον δρόμο.
3ο ψέμα: Δεν προβλέψατε υδατοδεξαμενή και τρόπο διαβροχής του πλαστικού χλοοτάπητα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τέτοιο σύστημα δεν εί-ναι καθόλου απαραίτητο για τον πλαστικό χλοοτάπητα. Αυτοί όμως, που τα τοποθετήσαν, μπορούν να μας δείξουν την υδατοδεξαμενή και να κάνουν επίδειξη διαβροχής του γηπέδου; Από ότι παρακολουθούμε δεν έχει τοποθετηθεί τέτοιο σύστημα.
4ο ψέμα: Δεν είχαμε προβλέψει δίκτυο απορροής όμβριων.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι δυνατόν να γράφετε τέτοιο ψέμα; Πάντα είχε δί-κτυο όμβριων το γήπεδο από το 2007, και λειτουργούσε όλα τα χρόνια. Υπήρχαν δυο κανάλια κατά μήκος του μεγάλου άξονα του γηπέ-δου στα σύνορα με την οδό Σπάρτης και είχε επιπλέον προβλεφθεί ένα δεύτερο κανάλι περιμετρικά.
5ο ψέμα: Δεν κάνατε κάτι για τις κερκίδες.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν είπαμε ότι κάναμε, δεν αλλάζουν οι κερκίδες στη μελέτη.
6ο ψέμα: Δεν είχε προβλεφθεί γραμμογράφηση.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Και βέβαια είχε προβλεφθεί.
7ο ψέμα: Δεν είχατε τέρματα-γκολπόστ στη μελέτη.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Μα είχε τέρματα το γήπεδο και γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρχε πρόβλεψη για καινούργια. Αν ζητήθηκε η αλλαγή τους αυτό είναι άλλο θέμα .
Προσθέτω, επιπλέον, ότι η μελέτη λίαν επιτυχώς προβλέπει την ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, αναμόρφωση η οποία και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες. Το κτίριο γίνεται όσο ποιο λειτουργικά μπορούσε, καμία σχέση δεν θα έχει με το προηγούμενο. Τέλος, η σύνδεση με τη ΔΕΗ εκκρεμεί πολλά χρόνια. Έτσι το παραλάβαμε το πρόβλημα και γι’ αυτό κάναμε για πρώτη φορά εναέρια σύνδεση από την Πλατεία του Πάρκου στο γήπεδο! Εν κατακλείδι: Το έργο αυτό, για το οποίο πετύχαμε την ένταξη του και χρηματοδότηση του από την Γ.Γ.Α. είναι εκεί και μικροί μεγάλοι θα το χαίρονται και θα το χρησιμοποιούν! Να ευχηθούμε να γίνει και άλλο αντίστοιχο έργο αθλητισμού για περπάτημα-τρέξιμο και μπάλα!»
Δείτε επίσης: Τα σχέδια του Δήμου για το πάρκο «Κώτσης» – Νέοι χώροι αθλητισμού και πολιτισμού