O Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου – Παράδεισου Πευκακίων, με τη βοήθεια του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Γαβρά, οργάνωσαν την Πέμπτη 24-7-2014 στις 8.30 μ.μ. στη βίλα Ιόλα, «στο σπίτι της Τέχνης», όπως το χαρακτηρίζουν, μεγάλη γιορτή, καλώντας όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής. «Θέλαμε να ξαναζωντανέψουμε τον χώρο και να ξορκίσουμε την ύβρη στην Τέχνη και την Ιστορία, να τον φανταστούμε όπως τον θέλουμε και του ταιριάζει: ένα πανελλαδικής εμβέλειας πολιτιστικό τοπόσημο με παγκόσμια αναγνώριση και ταυτόχρονα χώρο παραγωγής πολιτισμού από τους δημότες. Εκφραστήκαμε και διεκδικήσαμε με χορευτικά δρώμενα και έντεχνα μουσικά ακούσματα για το “Βαλς των χαμένων ονείρων».
Αίγλη μιας άλλης εποχής
Η γοητεία της τέχνης, η τρέλα της τζαζ, η φινέτσα του καμπαρέ, το πάθος του χορού, με τη χορευτική ομάδα Τζαζλίν, ήρθε για να παρασύρει τους προσκεκλημένους σε μια μεθυστική επιστροφή στις μέρες εκείνες που ο Ιόλας ζούσε, τότε που ο χώρος ήταν γεμάτος από τις φωνές και τις μουσικές που αγαπούσε ο ταξιδευτής-κοσμοπολίτης ιδιοκτήτης.
Σε χορογραφία της Νίκης Μελεμένη, με μουσική αυτής της άλλης εποχής των παράξενων μποέμ καλλιτεχνών, της τόλμης και της καλαισθησίας, η χορευτική ομάδα τζαζ της σχολής «Street Shadows», ανάμεσα στα αγάλματα και στα δέντρα, στο σπίτι του Αλέξανδρου Ιόλα καλωσόρισε τον κόσμο στο… καμπαρέ! Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τραγούδια από τους Γιώργο Λούσκο και Ρούλα Αραβανή.
Καλεσμένοι ήταν -μεταξύ δημοτικών συμβούλων και πολύ κόσμου- ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος και οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γαβράς και Φώτης Χρυσικός. Ο κ. Καραμέρος, ευχήθηκε, ο στόχος του Συλλόγου να μη μείνει όνειρο θερινής νυκτός κι επεσήμανε ότι η παρουσία του εκεί, υποδηλώνει το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Βορείου Τομέα αλλά και της ίδιας της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, για την τύχη του κτήματος Ιόλα.