Γράφει ο Νίκος Καραβάσιος – Από την έντυπη έκδοση της Καθημερινής Αμαρυσίας – φύλλο Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης – Διόνυσου 16/04
Αφορμή για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς το θέμα της έντονης παραβατικότητας στην περιοχή των Αδαμών αποτέλεσε το συγκλονιστικό περιστατικό που αποκάλυψε πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Λυκείου, με τον βασανιστικό θάνατο που βρήκαν τρεις γάτες από αγνώστους που εισέβαλαν στους χώρους του σχολείου κατά τις βραδινές ώρες!
Μάλιστα οι άγνωστοι συχνά – πυκνά σπάνε και καταστρέφουν χώρους του σχολείου, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία του και προκαλώντας ανησυχία σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν, μάλιστα, πολλές και «πικρές» αλήθειες, που καλό θα είναι να απασχολήσουν τις αρμόδιες Αρχές και κυρίως την Ελληνική Αστυνομία. Ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος,
τόνισε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα είναι οξύ στην περιοχή, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα νεαρών είναι αδίστακτη, κάτι που φαίνεται και από τον σκληρό τρόπο που δρα.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι πριν δύο εβδομάδες οι νεαροί επιχείρησαν να σταματήσουν τη λειτουργία πετώντας εντός του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά νεράντζια και πέτρες. Επίσης ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη ομάδα χτύπησε τον φύλακα του σχολείου, ο οποίος ουσιαστικά ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Ανάμεσα στα πολλά θλιβερά περιστατικά είναι και η επίθεση στο όχημα της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που έχει προσλάβει ο Δήμος Κηφισιάς για τις βραδινές ώρες.
Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι κανένας Δήμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο ακόμα και με 24ωρη φύλαξη, επισημαίνοντας ότι για αυτό θα πρέπει να μεριμνήσει η Ελληνική Αστυνομία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «αν δεν υπάρξουν συλλήψεις» δεν θα δει η περιοχή «άσπρη μέρα».
Αγωνιώδης ήταν και η παρέμβαση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Αγγελικής Μεταξά, η οποία παρουσίασε τα προβλήματα που υπάρχουν, ζητώντας μεταξύ άλλων 24ωρη φύλαξη, θωράκιση των χώρων του ισογείου, αλλά και καλύτερο φωτισμό. Η κυρία Μεταξά έβαλε στο «τραπέζι» και το θέμα της τοποθέτησης καμερών (οι οποίες θα λειτουργούσαν μόνο τις βραδινές ώρες), υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα γινόταν μόνο κατόπιν συζήτησης και έγκρισης από όλους τους φορείς, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα του προβλήματος.
Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μια «γεύση» από όσα ειπώθηκαν και στο επόμενο φύλλο θα επανέλθουμε με εκτενές ρεπορτάζ, ωστόσο πρόκειται για ένα φαινόμενο που πρέπει να προσεγγιστεί με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε και να αντιμετωπιστεί, αλλά και να εντοπιστούν τα αίτια της εμφάνισής του, είτε αυτά είναι κοινωνικά είτε πολιτικά ή συνδυασμός και των δύο. Και να προβληματίσουν άπαντες…