Από τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ – Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος
Ε λοιπόν, κι εγώ περίμενα με αγωνία την τρίτη λίστα του Documento. Περίμενα να δω ονόματα, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, δημόσιων λειτουργών σε καίριες θέσεις, δημοσιογράφων, των συζύγων τους, των ιδιαιτέρων τους, των παρατρεχάμενών τους, να φιγουράρουν με τις φωτογραφίες τους ως θύματα παρακολούθησης του Predator. Στοιχεία δεν περίμενα. Έχω πεισθεί ότι δεν θα δούμε ποτέ, ούτε καν υπαινιγμό στοιχείων ή αποδείξεων. Να όμως που αυτή τη φορά πρωταγωνιστές των αποκαλύψεων δεν ήταν οι φωτογραφίες. Ήταν οι ιστορίες γύρω απ’ τα πρόσωπα.
Η πρώτη ιστορία αφορούσε τις περιβόητες κρυφές διακοπές του Τσίπρα με το κότερο της Παναγοπούλου. Τότε -λέει το Documento- παρά το γεγονός ότι το σκάφος ελέγχθηκε από τις κρατικές υπηρεσίες για να είναι καθαρό, κάποιοι κατάφεραν να το παγιδεύσουν με το Predator, για να έχουν το στίγμα και την πορεία του, ώστε να βγάλουν φωτογραφίες που (προεκλογικά) έδωσαν στη δημοσιότητα. Όμως τότε ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Αλλά κατά τους συντάκτες, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στοιχειοθετεί την ενοχή Μητσοτάκη. Κουφό, έτσι; Το γεγονός επίσης, ότι η ίδια η Παναγοπούλου αποκάλυψε ότι κάποιος ναύτης της έβγαλε και διακίνησε τις φωτογραφίες, δεν μετράει. Ο ισχυρισμός ότι το Predator παρακολουθούσε την πορεία του κότερου είναι το καθοριστικό. Το γεγονός ότι το Predator εκείνη την εποχή, ανήκε στην ΕΥΠ του Τσίπρα, το ξεχνάμε!!!
Η δεύτερη ιστορία, αφορά την οικογένεια Πιερρακάκη, η σύζυγος, η πεθερά και τα τρία παιδιά του οποίου κόντεψαν να καούν στο Μάτι. Πρόλαβαν όμως και βούτηξαν στη θάλασσα μαζί με εκατοντάδες άλλους, όπου τους εντόπισε το Predator. Έστειλε το ακριβές στίγμα τους και μέσα σ’ εκείνο το χάος πέρασε σκάφος του Λιμενικού, ανάμεσα σε κεφάλια ανθρώπων που πνίγονταν, βρήκε την οικογένεια Πιερρακάκη και την έσωσε. Επί πρωθυπουργίας Τσίπρα και με τον Πιερρακάκη απλό στέλεχος κοινωφελούς ιδρύματος. Και σ’ αυτή την ιστορία βέβαια -κατά το Documento- την ευθύνη έχει πάλι ο Μητσοτάκης!!!
Και κάτι ακόμα, καινούργιο στα δημοσιογραφικά μας ήθη: Γράφει κάτι αναπόδεικτο το Documento. Γράφει κάτι άλλο, αναπόδεικτο το «Βήμα». Όχι ακριβώς την ίδια ιστορία, λίγο διαφορετική. Το «Βήμα», όμως, επικαλείται το Documento και το Documento επικαλείται το «Βήμα». Οπότε, και τα δύο έντυπα θεωρούν το δικό τους αναπόδεικτο ρεπορτάζ, ως επιβεβαιωμένο από το άλλο, ενώ ταυτόχρονα κάνουν και μια σύνθεση των δύο αναπόδεικτων ιστοριών, για να αποδείξουν ότι υπάρχει ένα μαύρο καθεστώς που κυβερνά τη χώρα. Τρελά πράγματα. (Για να διαπιστώσετε ότι έχω δίκιο, διαβάστε και τον Δ. Ευθυμάκη στο Protagon.gr)