Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πολλές φορές ότι για την κατάντια της Ελλάδος φταίνε οι διεφθαρμένοι Έλληνες Πολιτικοί. Δεν είναι όμως μόνη της, αλλά σε αυτό συνηγορούνε και όλοι οι άλλοι Ιθύνοντες της Ευρώπης. Εδώ όμως τίθεται τώρα το πρόβλημα της αποκατάστασης της ηθικής που έχει σχέση με την αντιμετώπιση της Ελλάδος. Ουδείς άνθρωπος της Ευρώπης αμφιβάλλει ότι ο Ελληνικός Λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες και ότι τα έχει δώσει όλα, και δεν μπορεί άλλο πια. Όμως ο καθένας από εμάς διερωτάται, γιατί παρόλα αυτά η ΤΡΟΙΚΑ, αναμφισβήτητα ως εντολοδόχος του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Βρυξελλών, αλλά κυρίως του Βερολίνου, επιμένει κάθε τόσο και διαρκώς σε νέα επαχθή, οριζόντια μέτρα και προαπαιτούμενα, τα οποία εξαθλιώνουν κυριολεκτικά τον Ελληνικό Λαό;
Η επώδυνη εσωστρέφεια μας, η οποία και αυτή επιδεινώθηκε, λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουμε, μας εμποδίζει να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει πράγματι εις τα παρασκήνια των μυστικών συζητήσεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Βρυξελλών και του Βερολίνου π.χ. της Ανγκελα Μέρκελ, και να εξηγήσουμε από μόνοι μας που οφείλεται η τόσο αρνητική π.χ. για εμάς τους Έλληνες «εχθρική» συμπεριφορά απέναντι της Ελλάδος. Δεν χρειάζεται να αναζητήσει κανείς τον χρησμό της Ιέρειας του Μαντείου των Δελφών. Ενώ τα πράγματα είναι τόσο απλά, εμείς δυστυχώς αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε και να καταλάβουμε την στάση των Εταίρων μας.
Όλοι πια στην Ευρώπη γνωρίζουν για την τεράστια ευθύνη των Πολιτικών Ηγεσιών και του πολιτικού συστήματος που με την διαφθορά και με την ανεπάρκεια τους κατέστρεψαν την Ελλάδα. Επίσης είναι γνωστόν σε όλους, ότι εν γνώσει του πολιτικού κατεστημένου, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές αυτού διασπάθισαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, εις βάρος της πλειονότητας των Ελλήνων, τα οποία μετέφεραν σε καταθέσεις και επενδύσεις εις το Εξωτερικό. Η πολιτική των Ευρωπαίων Εταίρων, για την αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους, αλλά και της όλης γενικώς κατάστασης εις την Ελλάδα, συνίσταται τώρα σε ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τις κάτωθι δράσεις: Ανατροπή όλου του πολιτικού σκηνικού εις την Ελλάδα με παράλληλη ριζική αναδιάρθρωση της χώρας. Αυτό βέβαια σε πρότερες εποχές γινόταν μόνο μέσω εξωτερικών επεμβάσεων π.χ. πραξικοπημάτων. Από την έναρξη της κρίσης χρέους εις την Ελλάδα, τώρα μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των εντολοδόχων αυτών, δηλαδή της ΤΡΟΙΚΑ, γίνεται επίπονη προσπάθεια εξυπηρέτησης του χρέους με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της εισφοροκλοπής, αλλά και της επιστροφής όλων των διαφυγόντων κεφαλαίων εις το Εξωτερικό.
Όμως όσο περισσότερο η Πολιτική Ηγεσία και το πολιτικό κατεστημένο, με αλλεπάλληλα προσχήματα, αντιστέκεται σε όλα τα προαναφερθέντα, αλλά και στις διαθρωτικές αλλαγές, την δραστική μείωση της Δημόσιας Διοίκησης του στενού και ευρύτερου τομέα και ΔΕΚΟ, την κατάργηση προνομίων και συντεχνιών, την καταπολέμηση της τεράστιας διαφθοράς και των Offshore Εταιρειών, την χρησιμοποίηση των διαφόρων λιστών π.χ. της Λαγκάρντ, του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα επαχθή μέτρα και τα προαπαιτούμενα της ΤΡΟΙΚΑ. Τα οποία, λόγω του δυσβάστακτου τώρα βάρους, κάποια στιγμή θα εξωθήσουν τους χειμαζόμενους και λιμοκτονούντες Έλληνες σε αποτίναξη του πολιτικού κατεστημένου, εις την εκ βάθρων αναγέννηση της Ελλάδος, την πλήρη επάνοδό της εις την ευρωπαϊκή οντότητα, την αποκατάσταση της ηθικής και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων, με παράλληλη τότε διαγραφή του χρέους.
●●●
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής καταγωγής διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε εις την Βόννη Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και έζησε πολλά χρόνια σε αυτήν. Επέστρεψε εις την Αθήνα και σπούδασε για 2η φορά Ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της οποίας τυγχάνει άριστος γνώστης