Στον Δήμο Παλλήνης βρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου, όπου είχε εκτενή συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Χρήστο Αηδόνη με επίκεντρο την πορεία και τον σχεδιασμό έργων υποδομής και αστικής ανάπλασης που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται:
- Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λεονταρίου (Κάντζας): Πρόκειται για έργο υποδομής ζωτικής σημασίας, καθώς αναμένεται να λύσει οριστικά το χρόνιο περιβαλλοντικό και λειτουργικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κατοίκους της περιοχής. Η υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, θα αναβαθμίσει παράλληλα της συνθήκες υγιεινής και δημόσιας υγείας.
- Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Παλλήνης: Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, που στοχεύει στον ανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την πλήρη ανακατασκευή πεζοδρομίων, τη δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων και περιπατητικών διαδρομών, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, σύγχρονου φωτισμού και νέες δενδροφυτεύσεις, με έμφαση στη λειτουργικότητα και την αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2027.
- Πρόσθετα έργα υποδομής και αστικής ανάπλασης, τα οποία έχουν προτεραιοποιηθεί από τη δημοτική Αρχή για τις περιοχές της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας.
Δηλώσεις
Μετά το πέρας της συνάντησης ο περιφερειάρχης τόνισε: «Στην Παλλήνη, μέσα από τη στενή συνεργασία με τη δημοτική Αρχή, δίνουμε λύσεις σε χρόνιες εκκρεμότητες και διαμορφώνουμε το νέο αναπτυξιακό αποτύπωμα της περιοχής. Το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και θα είμαστε έτοιμοι, μέσα στο 2027, να το παραδώσουμε στους πολίτες».
Παράλληλα ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ανατολική Αττική αναφέροντας: «Έγινε μια πρώτη συζήτηση για την προοπτική ένταξης του Κέντρου Υγείας Παλλήνης στο δίκτυο των υπό σύσταση Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου. Επιδιώκουμε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας με τέτοιας μορφής Κέντρα σε μια σειρά από περιοχές του Λεκανοπεδίου».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, υπογράμμισε: «Είναι χαρά και τιμή να υποδεχόμαστε τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά στην πόλη μας. Η παρουσία του δεν είναι απλώς συμβολική – είναι ουσιαστική και σηματοδοτεί την αρχή σημαντικών πράξεων που θα υλοποιήσουμε το προσεχές διάστημα. Πιστεύουμε στη συνεργασία, πιστεύουμε στο πρόσωπό του και γνωρίζουμε ότι διαθέτει τη διάθεση, τη γνώση και την αποφασιστικότητα να προβαίνει σε έργα και πράξεις. Είμαστε και θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές του».
Περιοδεία, αυτοψίες και σύσκεψη
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρδαλιάς περιόδευσε στο κέντρο της Παλλήνης και του Γέρακα, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου, -πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία όπου πρόκειται να εκτελεστούν έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, επαγγελματίες και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, ακούγοντας από κοντά τις ανάγκες και τις προτάσεις τους.
Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, ο δήμαρχος πλαισιωνόταν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών Τριαντάφυλλο Κουτσικούρη, τον αντιδήμαρχο Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας Παναγιώτη Μερτύρη, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής Φιλίτσα Δασκαλάκη, τον αντιδήμαρχο του τμήματος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Αποστόλη Καρανίκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άρη Βίτσιο, τον γ.γ. του Δήμου Γιώργο Δριβάκο και τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Πολυχρονόπουλο.
Τον περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη και η ειδική γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη.