Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Αττικής «γεμίζει» το Λεκανοπέδιο με πλούσιες μουσικές και θεατρικές βραδιές, «αγκαλιάζοντας» τον πολιτισμό, προσφέροντας στους πολίτες δωρεάν ένα πλουραλιστικό και ποιοτικό πρόγραμμα. Στον Βόρειο Τομέα, η αρχή γίνεται το Σάββατο (2/7, 21.00) από τον Δήμο Πεντέλης με τη συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας Σοφίας Βόσσου.
«Η Περιφέρεια ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές των τελευταίων ετών δεν σταμάτησε ποτέ να στηρίζει τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες. Η βούληση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη ήταν σαφής και για αυτό το καλοκαίρι: να γεμίσει η Αττική με μελωδίες και ταλέντο επί σκηνής και να δοθεί διέξοδος στους πολίτες να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν. Στο Βόρειο Τομέα έχει γίνει μια εξαιρετική επιλογή παραστάσεων και συναυλιών πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα και καλούμε τους συμπολίτες μας να απολαύσουν δωρεάν όποια εκδήλωση επιθυμούν», επισημαίνει στο μήνυμά της η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.
Πρόγραμμα από 1/7 έως 9/7
Δήμος Πεντέλης
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022: Μουσική συναυλία με τη Σοφία Βόσσου. Guest η Ερασμία Μάνου (21.00, Πλατεία Νέας Πεντέλης)
Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022: Μουσική συναυλία με τίτλο «Στιγμές» με την Ελένη Βιτάλη και τον Παναγιώτη Μάργαρη (21.00, Πλατεία Ελευθερίας στα Μελίσσια)
Δήμος Παπάγου
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022: Μουσικοθεατρική παράσταση – μιούζικαλ με σκοπό την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα με τίτλο «Take me Home», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα. (21.00, Κηποθέατρο Παπάγου-Χολαργού)
Παρασκευή, 9 Ιούλιου 2022: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Δείπνο με Φίλους», του Ντόναλντ Μάρκιουλις, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου. (21.00, Κηποθέατρο Παπάγου-Χολαργού)
Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.