Γιάννης Βαρβιτσιώτης
«Οι τέσσερις Δήμοι κάνουν ό,τι δεν έκανε το κράτος»
«Καταπληκτική προσπάθεια που αξίζει συγχαρητήρια» χαρακτήρισε την αναδάσωση ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια το κράτος, το κάνουν σήμερα τέσσερις Δήμοι».
Κωστής Χατζηδάκης
«Η νέα γενιά αγκαλιάζει την προσπάθεια»
«Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ «ενθαρρυντικό» εκτίμησε το γεγονός ότι «ιδιαίτερα η νέα γενιά έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο «πράσινη» ζωή στην πόλη».
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Πρέπει να περάσουμε στη φάση της οργανωμένης δράσης»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού συνεχάρη τους αρμόδιους φορείς για την πρωτοβουλία που έλαβαν, δήλωσε ότι «η συμμετοχή των εθελοντών στην αναδάσωση είναι πολύ εντυπωσιακή. Βρισκόμαστε πλέον σε μια εποχή στην οποία πρέπει να περάσουμε από τη φάση της ευαισθητοποίησης στη φάση της οργανωμένης δράσης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στην πρωτοβουλία ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννης Λιβανός.
Επίσης, δίπλα στις ανάγκες του Συνδέσμου και των εθελοντών βρισκόταν η υπηρεσία της Πυροσβεστικής. Ο διοικητής Δημήτρης Ραπανάκης δήλωσε ότι «με τη συμμετοχή μας και τη βοήθειά μας, θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις προσπάθειες των πολιτών, των εθελοντών και όλων των φορέων που θέλουν να αναπλάσουν τις καμένες περιοχές».
Ποιοι συμμετείχαν στην αναδάσωση
Εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού στον χώρο της αναδάσωσης έσπευσαν ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Γιάννης Χαραλάμπους, ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, ο δήμαρχος Φιλοθέης Θεόφραστος Οικονομίδης και η δήμαρχος Ψυχικού Ειρήνη Κατσαρού.
Από τον Δήμο Ψυχικού παραβρέθηκαν οι εξής: η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου, ο αντιδήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μυρένα Χατζηβασιλείου, Κατερίνα Αποστόλου και Βύρων Σαμαρόπουλος.
Από τον Δήμο Γαλατσίου: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Μπούρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αλιμπέρτη, Λίνα Κατσαρίδη, Βασίλης Δερεδίνης και Γιώργος Παπαδόπουλος.
Από τον Δήμο Φιλοθέης: η αντιδήμαρχος Όλγα Παυλίδου – Κουτρουμπή και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Καλαϊτζής και Άλκης Γάτος.
Από τον Δήμο Νέας Ιωνίας: η αντιδήμαρχος Ρεγγίνα Ουσταμπασίδου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιλτιάδης Καναβός και Γιάννης Λαζαρίδης.
Από πλευράς Επιτροπών, συμμετείχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού Κωνσταντίνος Βεζυργιάννης, ενώ από την Επιτροπή Πρασίνου και Περιβάλλοντος Φιλοθέης, το «παρών» έδωσαν η Μυρτώ Κωσταροπούλου και η Χριστίνα Φιλίππα.
Σημαντική σε αριθμό ήταν και η παρουσία της νέας γενιάς στην πρωτοβουλία, καθώς στη δενδροφύτευση συμμετείχε το Κολλέγιο Ψυχικού, το Κολλέγιο Αθηνών, η Σχολή Μωραΐτη, οι Πρόσκοποι Ψυχικού και τα σχολεία του Γαλατσίου, το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και το 4ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας Νέας Ιωνίας, οι μαθητές του φροντιστηρίου «ΣΥΝΟΛΟ» Νέας Ιωνίας και οι Παλαιοί Πρόσκοποι Νέας Ιωνίας. Επίσης, παρών ήταν ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Dacid Rupp.
Τέλος, στη δενδροφύτευση συμμετείχε ο Σύλλογος Πελοποννήσιων Γαλατσίου, ο Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου, ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Γαλατσίου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου, Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Μελισσίων.
Αμάλθεια Καραλή