Αντιπροσωπεία των συλλόγων Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου και Παραδείσου, αποτελούμενη από τους Έφη Χαλάτση , Ρούλα Καϊμάκη ,Παναγιώτη Πάντο, Δημήτρη Σταμέλο και Γωγώ Μπίσκου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Κλιματικής αλλαγής και Ρεμάτων Νάσο Αναγνωστόπουλο. Ο τελευταίος, σύμφωνα με ανακοίνωση των φορέων, «ενημερώθηκε αναλυτικά σχετικά με τις κοινές προσπάθειες των Συλλόγων, από το 2014, για ενιαία αντιπλημμυρική προστασία, η οποία και είναι η μόνη αποτελεσματική ενώ παράλληλα θα εξασφαλιστούν οικονομίες κλίμακος. Κατατέθηκε πλήρης φάκελος με όλα τα σχετικά έγγραφα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες , λόγω όμως της υποστελέχωσης του γραφείου του κ. Αναγνωστόπουλου, ζητήθηκε η υποβολή ενός συνοπτικού υπομνήματος».
Κατόπιν, σημειώνεται, ζητήθηκε ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η προκήρυξη της Ενιαίας μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης απορροής του Ποδονίφτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται κ το ρέμα Σαπφούς και της Πεντέλης – Χαλανδρίου, για το οποίο επαναδιατυπώθηκε από τους συλλόγους το αίτημα συμπερίληψης στα τεύχη δημοπράτησης, της συνολικής οριοθέτησής του. Με βάση την ίδια ενημέρωση, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η σχετική μελέτη θα ολοκληρωθεί σε μια πενταετία και διαβεβαίωσε πως θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση για την υλοποίησή της.
Αντικείμενο συζήτησης, προστίθεται, αποτέλεσαν επίσης ο καθαρισμός του ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου στα σημεία που υπήρχαν προβλήματα, τα οποία είχαν υποδειχτεί στην Περιφέρεια και από τους Συλλόγους και οι στηρίξεις των πρανών. Για το τελευταίο ζήτημα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι σταδιακά θα αποκατασταθούν στο σύνολο τους και θα υπάρχει συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία για την υλοποίηση. Τέλος, οι φορείς υπέβαλαν το αίτημα να παρέμβει η Περιφέρεια, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες συμπληρώσεις στις μελέτες αντιπλημμυρικών έργων, που έχουν εκπονηθεί για τις περιοχές των παραρεμάτιων Δήμων, οι οποίες είτε βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, είτε πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να επιτευχθεί μία πραγματικά ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση.