Η DS Automobiles θα είναι στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με εκθέματα, που είναι η επιτομή της γαλλικής μηχανικής τεχνογνωσίας και της avant-garde σχεδίασης.
Ένα χρόνο πριν, στη Γενεύη, το εμπορικό σήμα της DS Automobiles ξεκίνησε την αυτόνομη παρουσία του ως η τρίτη μάρκα του ομίλου της PSA. Την 1η Μαρτίου 2016, η DS Automobiles θα παρουσιάσει μια εντελώς ανανεωμένη γκάμα αυτοκινήτων. Το νέο DS 3 Performance σε εκδόσεις Hatchback και Cabrio θα κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους. Θα υπάρξει μια μοναδική καθηλωτική εμπειρία 3D με τίτλο DS Virtual Vision, προσφέροντας στους επισκέπτες μια σε βάθος ξενάγηση γύρω από το Νέο DS 3 και τις εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσής του. Χωρίς αμφιβολία, θα είναι η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης στο περίπτερο της DS Automobiles, που θα λάβει χώρα την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 08.45 π.μ.. Το επίκεντρο στο περίπτερο της DS Automobiles θα είναι η τεχνολογία, η γαλλική φινέτσα, και ο δυναμισμός στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Στο περίπτερο της DS Automobiles, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας DS, όπως την οθόνη Mirror και το DS Connect Nav συνδεδεμένο σύστημα satnav, καθώς και να δουν από κοντά πως κατασκευάζονται χειροποίητα οι εσωτερικές δερμάτινες επενδύσεις όλων των μοντέλων της DS.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: ισχύς 208 ίππων, ροπή 300 Nm, και οι εκπομπές CO2 τόσο χαμηλά, μόλις 125 g/km από τον THP κινητήρα βενζίνης 1.6 S&S. Η μετάδοση γίνεται από ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο (MCM) με TORSEN®, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, για εξαιρετικό κράτημα στο δρόμο. Το ύψος του αυτοκινήτου είναι κατά 15 χιλιοστά χαμηλότερο, με μεγαλύτερα μετατρόχια (κατά 26 mm μπροστά και 14 mm πίσω), και οι δίσκοι των φρένων έχουν διάμετρο 323 χιλιοστών εμπρός (με ειδικά προσαρμοσμένες δαγκάνες) και 249 mm πίσω.
Η σπορ καταβολή του μοντέλου γίνεται εύκολα αντιληπτή από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τα ευμεγέθη φτερά, τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, τις μαύρες δαγκάνες φρένων με την υπογραφή της DS PERFORMANCE. Το εσωτερικό αποπνέει επίσης μια σπορ διάθεση, με τα μπάκετ καθίσματα, καθώς και λεπτομέρειες στον πίνακα των οργάνων και του ταμπλό με την υπογραφή DS PERFORMANCE.
Τέλος, υπάρχουν πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της DS Automobiles.
Έτσι, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορέσουν να ζήσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία 3D – DS Virtual Vision. Φορώντας ένα ακουστικό HTC Vive, μπορούν να ελέγξουν το joystick για μια σαγηνευτική, δυναμική, διαδραστική εμπειρία που παρέχει μια επισκόπηση των πιθανών συνδυασμών εξατομίκευσης. Μπορούν να επιλέξουν οποιονδήποτε συνδυασμό (χρωματισμούς αμαξώματος, εσωτερικές επενδύσεις, τροχούς κλπ) και να δουν το αποτέλεσμα σε τρισδιάστατη μορφή σαν να ήταν εκεί, ακριβώς μπροστά τους! Μπορούν να περπατήσουν περιμετρικά από το αυτοκίνητο, να ανοιγοκλείσουν τις εμπρόσθιες πόρτες, ακόμη και να καθίσουν στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού! Αυτή η ξεχωριστή 3D εμπειρία χρησιμοποιεί τεχνολογία Virtual Garage και αναπτύχθηκε από την Dassault Systèmes, κάνοντας το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο ευρύ κοινό με τη DS Automobiles.
Η έκθεση της Γενεύης θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 3 Μαρτίου 2016. Οι ημέρες για τον Ειδικό Τύπο είναι στις 1 και 2 Μαρτίου. Το περίπτερο της DS Automobiles θα βρίσκεται στο Hall 6.