Τις δυνάμεις του με άλλους 119 Δήμους απ’ όλη την Ελλάδα, ένωσε ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων».
Όπως τονίζει η δημοτική Αρχή, ο Δήμος Διονύσου, ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου συμπράττει στον στόχο της ισχυροποίησης των τοπικών δομών αλλά και των μηχανισμών ασφάλειας των πολιτών απέναντι σε σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση και η τεχνολογική ανάπτυξη.
Η δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου, έδωσε το «παρών» στην 1η Γενική Συνέλευση του Δικτύου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29/05 και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα νέα σχέδια Πολιτικής Προστασίας είναι κομβικός. Ο Δήμος Διονύσου πρωτοστατεί σ’ αυτή την προσπάθεια έχοντας ως μέλημα αφενός, την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, του περιβάλλοντος και αφετέρου, την ανάπτυξη και χρήση των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης που θα βελτιστοποιήσει τους μηχανισμούς πρόληψης».
Σημειώνεται ότι οι 13 προτεραιότητες του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» είναι:
– Πολιτική Προστασία
– Πρόληψη και Αποκατάσταση
– Διαχείριση κινδύνων καταστροφών
– Τεχνητή Νοημοσύνη – Νέες τεχνολογίες
– Κλιματική Αλλαγή
– Προστασία του Περιβάλλοντος – Προστασία Οικοσυστημάτων
– Αειφορία
– Ανθεκτικότητα
– Βιώσιμη Ανάπτυξη
– Εθελοντισμός
– Επιχειρησιακός και Στρατηγικός Σχεδιασμός
– Κοινωνική Ανασυγκρότηση και Κοινωνική Συνοχή
– Εξοικονόμηση Ενέργειας
Ομόφωνο «ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο
Με ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. Διονύσου ενέκρινε, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου, τη συμμετοχή του Δήμου στο νεοσύστατο Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων.
Τον Δήμο Διονύσου θα εκπροσωπούν στο Δίκτυο, η δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γρηγόρης Ίσσαρης. Αντίθετα από τον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμο για την Προστασία Ανάπλαση του Πεντελικού) και τον ΣΠΑΥ, όπου οι δήμοι εκπροσωπούνται και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, στην περίπτωση του Δικτύου αυτό δεν ισχύει.
Ειδήσεις από τον Διόνυσο στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook