Γράφει η Ξένια Γιαννάκου – Από την έντυπη έκδοση της καθημερινής ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη, Διόνυσος 15/12/2023
Η… παράδοση της σκυτάλης στη δημαρχία της πόλης, από τον Γιώργο Θωμάκο στον Βασίλη Ξυπολυτά, δεν υπολειπόταν συναισθήματος.
Όσοι βρέθηκαν -και ήταν πολλοί- το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Δημαρχείο Κηφισιάς, το έζησαν από κοντά.
Από τη μία «ένιωθες» τον ενθουσιασμό αλλά και το τρακ -έχω την εντύπωση- του νέου ανθρώπου που έρχεται με το σύνθημα της αλλαγής και δείχνει ότι έχει όρεξη για δουλειά αλλά παράλληλα γνωρίζει καλά ότι θα «κουβαλήσει σταυρό» (όπως άλλωστε ανέφερε και ο ίδιος) μαζί με τους δημοτικούς του συμβούλους, προκειμένου να φέρει στην πόλη όλα αυτά που έχει υποσχεθεί και οραματίζεται.
Δίπλα του, εξίσου ενθουσιώδης, η ομάδα των συνεργατών του, κάποιοι «μπαρουτοκαπνισμένοι» στα αυτοδιοικητικά, άλλοι «πρωτάρηδες», που δεν έκρυβαν τη ικανοποίησή τους, βλέποντας τον νέο δήμαρχο να ορκίζεται.
Στην «αντίπερα όχθη», ο Γιώργος Θωμάκος, ήρεμος και εμφανώς συγκινημένος, όσο κι αν προσπάθησε να το κρύψει, φαινόταν ότι προετοιμαζόταν για μια διαφορετική -από αυτό που έχει συνηθίσει- πενταετία. Δήλωσε «παρών», με διεισδυτική ματιά ως αντιπολίτευση και επαινετική των θετικών που θα επιτυγχάνει η νέα Διοίκηση. Από την άλλη, δεν ξέχασε εκείνους που τον στήριξαν. Κι εκείνο, ήταν το σημείο που η συγκίνηση χτύπησε «κόκκινο», με αποκορύφωμα την αναφορά στην οικογένειά του. Το βλέμμα μας «έπιασε» τον γιο του Θωμά, να δυσκολεύεται και αυτός να κρύψει τη συγκίνησή του, όταν ο δήμαρχος-πατέρας του, ευχαριστούσε και αυτόν για τα χρόνια που μεγάλωσε χωρίς τη δική του παρουσία λόγω του φόρτου εργασίας που συνεπάγεται αυτή η θέση.
Η νέα εποχή για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, αρχίζει τυπικά την 1η Ιανουαρίου του 2024, το βράδυ της Τρίτης όμως, ένας κύκλος έκλεισε κι ένας άνοιξε μπροστά στα μάτια μας.
Υ.Γ. Όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε και η Έφη Κούτση (εκ των «μπροστάρηδων» της κίνησης για την απόκτηση «Κέντρου Πολιτισμού» στην Κηφισιά), έγινε και πάλι ξεκάθαρη η έλλειψη χώρου στον Δήμο, για τη φιλοξενία μιας τέτοιας εκδήλωσης. Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές, γιατί ο κόσμος «ξεχείλιζε» από την αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλης Γκατσόπουλος» και πολλοί ήταν εκείνοι που έμειναν εκτός, παρακολουθώντας τελικά την τελετή από οθόνη που είχε τοποθετηθεί στο αίθριο του Δημαρχείου.
Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα θέλουν τα 11 στρέμματα της Κάτω Κηφισιάς που ανήκουν στη ΔΥΠΑ, να αξιοποιούνται σαν εργατικές κατοικίες και όχι για το «Κέντρο Πολιτισμού» που τόσο έχει συζητηθεί. Αλλά για αυτό, θα επανέλθουμε…