Επίσκεψη από κατοίκους της περιοχής Μορτερό της Νέας Ερυθραίας δέχθηκε η υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς Χριστίνα Κοσμά – Μανταφούνη. Οι κάτοικοι την ενημέρωσαν κυρίως για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην οδό Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:
«Επίσκεψη από αντιπροσωπεία κατοίκων και περίοικων της οδού Εθνικής Αντίστασης της περιοχής Μορτερού Νέας Ερυθραίας δέχτηκε η Χριστίνα Κοσμά – Μανταφούνη, υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, στα γραφεία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Η αντιπροσωπεία των κατοίκων επέδωσε διαμαρτυρία στην Χριστίνα Κοσμά – Μανταφούνη σχετικά με την τροποποίηση τμημάτων της μελέτης για την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, για την οποία, σύμφωνα με το κείμενο της διαμαρτυρίας, «στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, επιτρέποντας την αμφίδρομη κυκλοφορία και σε πλήρη αντίθεση με τη μελέτη, διοχέτευσε ένα δυσβάσταχτο κυκλοφοριακό φόρτο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κατάσταση κινδύνου για όσους κινούνται πάνω σ’ αυτή, πολύ δε περισσότερο για τους πεζούς».
Οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από τη Χριστίνα Κοσμά – Μανταφούνη, ως πλήρη γνώστη των ζητημάτων κυκλοφορίας, να τους καταθέσει την πρότασή της για το εν λόγω πρόβλημα.
Η Χριστίνα – Κοσμά Μανταφούνη δεσμεύτηκε να επανεξεταστεί άμεσα η μελέτη, έτσι ώστε να δοθεί μια οριστική λύση προς το συμφέρον της εύρυθμης κυκλοφορίας στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται να εφαρμόζονται μελέτες χωρίς τη συμμετοχή των κατοίκων των περιοχών. Γι’ αυτόν τον λόγο, από την πρώτη στιγμή, έχουμε δεσμευτεί για τη θεσμοθετημένη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της γειτονιάς τους, μέσα από τις επιτροπές διαβούλευσης σε τοπικό επίπεδο».
Η υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς θα μεταβεί μάλιστα το Σάββατο 17.00 στην περιοχή όπου, μαζί με τους κατοίκους, θα διαπιστώσει το πρόβλημα και θα συζητήσει μαζί τους την εύρεση άμεσης λύσης».