Έτσι, στις εκλογές αυτές είχαμε δέκα (!) συνδυασμούς, που έφεραν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
«Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» (Γ. Πατούλης): 33,92% (ψήφοι 10.203),
«Μαρούσι Επόμενη Μέρα» (Π. Αλεξανδρής): 25,41% (7.642),
«Μαρούσι Και Πόλη Και Γειτονιά» (Στ. Ραγκούσης): 14,63% (4.401),
«Πολίτες Για Το Μαρούσι» (Κ. Ρώτας): 7,13% (2.146),
«Κόντρα Στον Καιρό» (Λ. Μαγιάκης): 5% (1.505),
«Για Ένα Νέο Μαρούσι» (Δ. Κλαπάκης): 4,18% (1.257),
«Δημοτική Ενότητα» (Μπ. Ζιώγας): 4,12% (1.239),
«Νέα Πορεία» (Ελ. Παπαδημητρίου): 2,01% (606),
«Μαρούσι Η Πόλη Μας» (Μ. Ιωσηφίδης): 1,93% (582),
«Αιχμή» (Φ. Καββαδία): 1,66% (499).
Η δεύτερη Κυριακή έφερε νικητή τον Γ. Πατούλη με 53,22% και 13.196 ψήφους (έδρες 20), έναντι 46,78% και 11.599 ψήφων του Π. Αλεξανδρή (έδρες 8), ενώ εκπροσωπήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός του Στ. Ραγκούση με 3 και ο συνδυασμός του Κ. Ρώτα με 2 συμβούλους.
Οι χρονοβόρες ενστάσεις
Όπως και στις προηγούμενες εκλογές του 2002, έτσι και σ’ αυτές υποβλήθηκαν ενστάσεις κατά του αποτελέσματος, οι οποίες βασίστηκαν κυρίως στην ποσόστωση των γυναικών υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» και καθυστέρησαν κατά 18 ημέρες την επίσημη ανακήρυξη του Γ. Πατούλη ως δημάρχου, γεγονός που επικαλείται ακόμα, ως ανασταλτικό παράγοντα του προγραμματισμένου έργου του.
«Ανέλαβα τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του δημάρχου Αμαρουσίου την 18.1.2007», έγραφε ο Γ. Πατούλης μέχρι πρόσφατα σε επιστολή του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ παλαιότερα σε δελτία Τύπου τόνιζε: «Μας υποχρέωσαν το διάστημα που ακολούθησε μετά τις εκλογές, ένα πολύ κρίσιμο διάστημα για την τύχη της πόλης αλλά και μια νέα Δημοτική Αρχή, αντί να ασχολούμαστε με την ενημέρωσή μας γύρω από τα ανοικτά ζητήματα του Δήμου, να σκεφτόμαστε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ενστάσεις τους».
Οι εκλεγέντες το 2006
Οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, από τον συνδυασμό «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» ήσαν οι: Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Δημήτριος Καρλαύτης, Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη, Στέφανος Τσιπουράκης, Κώστας Αντωνόπουλος, Ιωάννης Ζωγόπουλος, Τάσος Γιαννακόπουλος, Ελένη Βότση, Νίκος Καλαϊτζίδης, Μάριος – Νικόλαος Μαραγκάκης, Ευάγγελος Κάββαλος, Γιώργος Ιατρίδης, Ιωάννης Πουλόπουλος, Αθανάσιος Βελής, Γεώργιος Ζήκος, Αντώνιος Παρτσινέβελος, Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, Γλυκερία Μοστρού – Αντωνέλλου και Δημήτρης Καμπούκος.
Από το συνδυασμό «Μαρούσι Επόμενη Μέρα» εξελέγησαν ο επικεφαλής Πάνος Αλεξανδρής και οι: Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Ηλίας Γιαννακάκος, Νίκος Δούσης – Ρασσιάς, Γιώργος Συκαμιώτης, Κώστας Βλάχος, Παναγιώτης Σαγρής και Νίκος Κάββαλος. Από το συνδυασμό «Μαρούσι Και Πόλη Και Γειτονιά», ο επικεφαλής Στάθης Ραγκούσης και οι Πέτρος Καλογρίδης και Ελένη Λέκκα – Καλαντζάκη και τέλος, από το συνδυασμό «Πολίτες Για Το Μαρούσι» ο επικεφαλής Κώστας Ρώτας και η Αικατερίνη Ιωάννου.
Λίγο καιρό μετά τις εκλογές, ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Π. Καλογρίδης, Ε. Λέκκα και Αικ. Ιωάννου, ενώ αργότερα, ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ν. Δούσης – Ρασσιάς με αφορμή την παραίτηση από την ηγεσία του συνδυασμού «Μαρούσι Επόμενη Μέρα» του Π. Αλεξανδρή και την ανάληψη της ηγεσίας του από τον Η. Γιαννακάκο.
Μιλώντας με αριθμούς
Παρότι ο αριθμός των εκλογέων είναι αυξητικός μέχρι το 2006, το ρεκόρ των ψήφων που λαβαίνουν οι υποψήφιοι πηγαίνει αντίστροφα. Έτσι, στις εκλογές του 1998 και επί συνόλου 20.885 εγκύρων ψηφοδελτίων, «πρώτος» σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος είχε ανακηρυχθεί ο Λευτέρης Καστανάκης με 1.164 σταυρούς, σε αντίθεση με την «πρώτη» σε σταυρούς του 2002 Αικατερίνη Αναστασιάδου, η οποία επί 30.497 εγκύρων ψηφοδελτίων είχε λάβει 963 σταυρούς, λιγότερους ακόμα και από τη Σοφία Σακοράφα, η οποία το 1998 είχε έλθει «δεύτερη» με 972. Βέβαια αυτό οφείλεται, στο γεγονός ότι το 2002, υπήρξε γενικά μια διαρροή ψήφων από τον θεωρούμενο «φαβορί της πρώτης Κυριακής» Π. Τζανίκο, που είχε μάλιστα και τη συνέπεια να οδηγηθούν οι εκλογές σε δεύτερη Κυριακή, όπως μεγάλη «διασπορά» ψήφων υπήρξε και στις τελευταίες του 2006.