Τη διετία 2011-2012 δίνουμε προτεραιότητα στους πολίτες, ιδιαίτερα στις μητέρες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, εξασφαλίζοντας την ασφαλή κυκλοφορία τους με έργα ανάπλασης σε δρόμους, δημιουργία πεζοδρομίων και πεζοδρόμων.
Στο αρχικό μας σχέδιο προβλέπουμε την ανάπλαση των οδών σε 5 Πολεοδομικές Ενότητες του Αμαρουσίου:
1. Νερατζιωτίσσης (Άγιοι Ανάργυροι),
2. Παραδείσου (Παράδεισος),
3. Σωρού (Σωρός),
4. Μεσογείων (Κοκκινιά) και
5. Κυπρίων Αγωνιστών (Νέο Μαρούσι).
Επίσης σχεδιάζουμε την ανάπλαση της παραρεμάτιας διαδρομής που ξεκινά από το Βόρειο Μαρούσι και καταλήγει στον Άγιο Θωμά. Ενώ προβλέπεται και η κατασκευή κόμβου και διαχωριστικής νησίδας στην Αμαρυσίας Αρτέμιδος.
4 + 1 μεγάλες διεκδικήσεις
Το σχέδιό μας περιλαμβάνει και 5 μεγάλες διεκδικήσεις , 5 μεγάλα έργα και παρεμβάσεις, τα οποία δεν μπορούν να κατασκευαστούν με πόρους του Δήμου, αλλά θα διεκδικήσουμε από την Κεντρική Εξουσία την υλοποίησή τους, γιατί το οφείλουν στην πόλη μας.
Αναφερόμαστε συγκεκριμένα:
- Επέκταση του Μετρό στον άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας, μέσα από την έναρξη της κατασκευής της Γραμμής 4 που ήδη υπάρχει στο σχεδιασμό της Αττικό Μετρό. Και τη σύνδεσή της με το δίκτυο του ΗΣΑΠ και το σταθμό στο Μαρούσι.
- Υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Κηφισίας, μήκους περίπου 850 μ. (από τη Λεωφόρο Πεντέλης ως τη βόρεια είσοδο της πόλης), με σκοπό τη δημιουργία ενός μεγάλου ελεύθερου χώρου που μπορεί να διαμορφωθεί για χρήσεις περιπάτου, αναψυχής, άθλησης και ψυχαγωγίας.
- Κατασκευή ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής άνωθεν της Αττικής Οδού. Κάτι που θα έπρεπε να έχει διεκδικηθεί από το παρελθόν -όπως έπραξαν με επιτυχία οι υπόλοιποι γειτονικοί Δήμοι- αλλά δεν έγινε ποτέ.
- Κατασκευή Σύγχρονου Κέντρου Τεχνών και Μουσικής, που θα φιλοξενήσει όπερα, πινακοθήκη, βιβλιοθήκη, εστιατόριο και υπόγειο πάρκινγκ, σε οικόπεδο που βρίσκεται πάνω στον κυκλικό κόμβο της Αττικής Οδού.
- Δημιουργία μιας «πράσινης διαδρομής» με φύτευση δέντρων κατά μήκος της διαδρομής του ΗΣΑΠ που διέρχεται την πόλη, ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσικό ηχοπέτασμα που θα μειώσει την ηχορύπανση.
❖❖❖
Το σχέδιο μας υπηρετεί τις ανάγκες του Αμαρουσίου. Με όπλο μας το πρόγραμμα αυτό, ζητάμε από τους πολίτες της πόλης την ψήφο εμπιστοσύνης τους. Ζητάμε μια καθαρή νίκη, που θα μας δώσει τη δύναμη, ώστε την επόμενη περίοδο να πετύχουμε:
1. την οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας
2. την διεκδίκηση κονδυλίων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, για την εκτέλεση μιας σειράς έργων υποδομής , σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, που περιλαμβάνονται στο σχέδιό μας για το Μαρούσι της επόμενης δεκαετίας.
3. την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, μέσα από δράσεις που αφορούν από την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία και ανάδειξη των χώρων πρασίνου της πόλης, αλλά και παρεμβάσεις για την ανάπλαση της όψης γειτονιών του προαστίου μας.
4. την ενίσχυση των κοινωνικών μας υποδομών και την εφαρμογή μιας στοχευμένης δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, με στόχο τη στήριξη αυτών που μας έχουν ανάγκη.
5. την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και την αναβάθμιση της εμπορικής αγοράς της πόλης μας.
6. την εφαρμογή ενός νέου Πολεοδομικού Σχεδιασμού που θα ενισχύει τις χρήσεις κατοικίας και θα αυξήσει τους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους πρασίνου.
Ενωμένοι σχεδιάζουμε, ενωμένοι συνεχίζουμε
Tα τελευταία 4 σχεδόν χρόνια, μέσα από το έργο, τις επιλογές, τις διεκδικήσεις και τις συγκρούσεις, όπου χρειάστηκε, αποδείξαμε ότι βάζουμε το Μαρούσι πάνω από όλα. Και στο μέλλον με τον ίδιο τρόπο θα δουλέψουμε.
Οι συμπολίτες μας το γνωρίζουν, γι αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μας επιλέξουν.
Θα επιλέξουν μια Δημοτική Αρχή που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να οδηγήσει την πόλη μπροστά.
Με όπλο μας την εμπειρία, τη γνώση, τις αρχές και τις αξίες μας, πάνω στις ισχυρές βάσεις του έργου μας από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και με το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε στους πολίτες του Αμαρουσίου, μπορούμε να πάμε το Μαρούσι μπροστά.