Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την άρνησή της να συμμετάσχει στον διαμοιρασμό των διαφημιστικών πινακίδων στον Δήμο Χαλανδρίου για την προβολή των παρατάξεων ενόψει των δημοτικών εκλογών, δημοσίευσε η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ του Σίμου Ρούσσου.
Παράλληλα, με την ανακοίνωσή της η παράταξη καταγγέλλει την «υποκριτική πρακτική» των υπολοίπων συνδυασμών που, με τη στάση τους, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «νομιμοποιούν μια παρανομία».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αρνήθηκε να συμμετάσχει στον διαμοιρασμό των διαφημιστικών πινακίδων στον Δήμο μας, προκειμένου να προβληθεί όπως και οι υπόλοιποι συνδυασμοί των υποψηφίων.
Ο λόγος είναι απλός. Στο όνομα μιας πρόσκαιρης προβολής, δεν είναι δυνατό να νομιμοποιήσουμε με τη στάση μας μία διαχρονική παρανομία. Μία παρανομία που επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει.
Δυστυχώς όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις συνεχίζουν απτόητες την υποκριτική πρακτική να καταγγέλλουν μεν τις πινακίδες, αλλά να διαφημίζονται δε σε αυτές. Ιδού και η κατανομή που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με μόνη αρνητική ψήφο αυτή των δημοτικών μας συμβούλων:
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: 70 πινακίδες
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ: 70 πινακίδες
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 27 πινακίδες
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: 13 πινακίδες
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: 10 πινακίδες
Για τους περισσότερους δεν είχαμε αμφιβολία, αφού διαχρονικά, μέσα από τη διοίκηση του Δήμου, συνέβαλαν στη διατήρηση και γιγάντωση του προβλήματος. Εάν κάτι μας απογοήτευσε, ήταν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στον Δήμο και την Περιφέρεια, αφού τα πρόσωπά τους πλέον κοσμούν αρκετά από τα διαφημιστικά πάνελ στις στάσεις των αστικών λεωφορείων της πόλης μας. Κρίμα».