Στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου με την παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Νίκου Πανταζή τάσσεται το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του. Μάλιστα, στον συνδυασμό του κ. Πανταζή θα συμμετάσχουν δύο στελέχη του κόμματος: ο δικηγόρος Χρήστος Λυντέρης και η λογίστρια Μαρία Χατζηαγγελίδου.
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ αναφέρει τα εξής:
«Ο ανεξάρτητος συνδυασμός ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι μια δημοτική πρωτοβουλία η οποία στηρίζεται από πολίτες που προέρχονται από ολόκληρο το ιδεολογικό φάσμα. Σε αυτή την προσπάθεια, προστέθηκε και το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, το οποίο, με απόφασή του, την οποία χαιρετίζουμε, στηρίζει την υποψηφιότητα του υποψηφίου δημάρχου Χαλανδρίου Νίκου Πανταζή, συμμετέχοντας μάλιστα συμβολικά στον συνδυασμό της ανεξάρτητης παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με δύο στελέχη του: τον δικηγόρο και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ Χρήστο Λυντέρη και τη λογίστρια και μέλος της ομάδας οικονομικών πόρων του κόμματος Μαρία Χατζηαγγελίδου.
Σύμφωνα με τον κ. Λυντέρη, «Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ αποτελούν νέο κόμμα, το οποίο τοποθετείται στον χώρο του ριζοσπαστικού κέντρου. Ιδρύθηκε το 2009 από ομάδα ενεργών πολιτών οι οποίοι υποστηρίζουν την ανάγκη ριζικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων και ειδικά σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ άλλων προτείνουν την απαγόρευση της εκλογής του ιδίου προσώπου στο αξίωμα του περιφερειάρχη ή του δημάρχου για περισσότερες από δύο θητείες, τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων κατόπιν λαϊκής πρωτοβουλίας, και το ουσιαστικό «πόθεν έσχες» όλων όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, από τη δικαιοσύνη. Σημειωτέον ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος είναι ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αναστάσιος Τσάμης, ο οποίος είναι δημότης Χαλανδρίου».
Ο κ. Λυντέρης καλεί τους δημότες του Χαλανδρίου να τιμωρήσουν, με την ψήφο τους, τους συνδυασμούς που στηρίζονται από τα κόμματα τα οποία οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή χρεοκοπία και να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Πανταζή και την ανεξάρτητη παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, διότι όπως συμπληρώνει: «ο Νίκος Πανταζής είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα του Δήμου και παρέχει τα εχέγγυα ήθους και σοβαρότητας που απαιτούνται για την επίλυσή τους»».