Δυναμική ήταν η παρουσία των δημοτών που παρευρέθηκαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (και πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου) Κώστας Παττακός.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, στη γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης.
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος διαχώρισε με σαφήνεια τη θέση του από «την παλαιοκομματική φαυλότητα που θέλει την ταύτιση του κράτους με τα κόμματα εξουσίας», θεωρώντας την ταύτιση αυτή ως υπαίτια της σημερινής κρίσης. Στον αντίποδα, προέταξε την «ενεργό παρουσία των Χαλανδραίων, δίχως κηδεμονίες και εξαρτήσεις», προκειμένου να επέλθει η πρόοδος.
«Δεν μας έφερε εδώ η προσταγή κάποιου κομματικού μηχανισμού, αλλά η ανεξάρτητη βούληση και η επιθυμία μας να υπηρετήσουμε το Χαλάνδρι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παττακός και συμπλήρωσε: «Το Χαλάνδρι δεν χρειάζεται «κομματικές σφραγίδες», αλλά πρόσωπα με τη σφραγίδα της κοινωνίας».
Ακολούθως, ο υποψήφιος δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας προς όλους τους συνυποψήφιούς του, ζητώντας «να δώσουμε τα χέρια, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δώσουμε όλες και όλοι μια υπόσχεση ευθύνης για το μέλλον της πόλης. Μια υπόσχεση τιμής, ότι θα εργαστούμε όλες και όλοι μαζί για να φτιάξουμε το Χαλάνδρι όπως το οραματιζόμαστε, να κάνουμε το Χαλάνδρι μια πόλη για τους πολίτες».
Απευθυνόμενος προς τους πολίτες του Χαλανδρίου, ο κ. Παττακός τόνισε ότι οι ίδιοι πρέπει να πάρουν το μέλλον της πόλης στα χέρια τους. «Καλούμε όλους τους πολίτες να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το παρόν και το μέλλον του Χαλανδρίου. Η πόλη ανήκει στους πολίτες της. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν απλώς ανήκουν σε άλλη εποχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στο να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Χαλανδρίου, υποστηρίζοντας ότι η αγάπη του για την πόλη «γέννησε» τη θέληση να τη στηρίξει στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες. «Είμαι υποψήφιος γιατί αγαπώ αυτή την πόλη. Γιατί στα δύσκολα πρέπει όλοι να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν», σημείωσε σχετικά και συμπλήρωσε: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καταθέτω την εμπειρία μου, τις γνώσεις μου, αλλά και τη σοφία των λαθών μου, ώστε να βοηθήσω την πόλη και τους πολίτες».
Στη συνέχεια, ο κ. Παττακός, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της παράταξής του, δεσμεύτηκε για τη λήψη μέτρων κοινωνικοκεντρικών, λειτουργικής αναβάθμισης των υπηρεσιών του Δήμου και βελτιστοποίησης της καθημερινότητας του πολίτη, τα οποία, χαρακτήρισε «άκρως επιτεύξιμα». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε δε στο θέμα της καθαριότητας. «Η προσωπική μου διαδρομή μου επιτρέπει να σας κοιτώ στα μάτια και να μπορώ να δεσμευτώ», συμπλήρωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Παττακός τόνισε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τη λάμψη των αξιών μας και όχι τη λάμψη των αξιωμάτων μας», και κατέληξε: «Μαζί, ενωμένοι, με τον άνθρωπο δίπλα στον άνθρωπο. Μαζί θα νικήσουμε. Εμείς αλλάζουμε και πάλι τη σελίδα στο Χαλάνδρι».