Σε άλλη μία εκπαίδευση προχώρησε η Εθελοντική Διακονία Ασθενών για την οικειοθελή συμμετοχή πολιτών στις δράσεις της. Η σχετική διαδικασία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 54 εθελοντών, το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου, σε χώρο του Δήμου Αθηναίων.
Μεταξύ των ομιλητών, ήταν η πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής της πρωτεύουσας Κατερίνα Γκαγκάκη, που παρουσίασε τις ανάγκες ανθρώπων που ζουν μόνοι τους, χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι. Η ίδια τόνισε τη σημασία της παρουσίας των εθελοντών στο πλευρό των ηλικιωμένων, αναφέροντας ότι η επαφή αυτή προσφέρει «χαρά, αναζωογόνηση και ελπίδα» στους ωφελούμενους.
Επιπλέον, μέλη της διεύθυνσης του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” ανέδειξε την αξία του εθελοντή δίπλα στο μοναχικό παιδί μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τη «Διακονία».
«Για περισσότερο από 13 χρόνια, τα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό παιδιών με εισαγγελική εντολή, εγκαταλελειμμένων ή ασυνόδευτων προσφύγων, προσφέροντας φροντίδα, συντροφιά και στοργή», σημείωσε η δομή, προσθέτοντας: «Οι νέοι εθελοντές γνώρισαν τις ιδιαιτερότητες των κακοποιημένων ανηλίκων καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούν να απασχολήσουν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες εξυπηρετούμενους».
«Με βιωματικά εργαστήρια, οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να κατανοήσουν τη θεωρεία στη πράξη, έχοντας περισσότερα εφόδια για μία υπεύθυνη και ασφαλή προσφορά στον συνάνθρωπο», τόνισε η «Διακονία», ευχαριστώντας τον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση του χώρου.
Δείτε επίσης: Πανελλήνιο Συνέδριο «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό»







































































































