Στη δικαιοσύνη καταφεύγει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για το θέμα της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά, καταθέτοντας αγωγή σε βάρος μελών του προεδρείου του Συνδικάτου των εργαζομένων. Η αγωγή εκδικάζεται με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων σήμερα Δευτέρα στον Πειραιά. Με την αγωγή το ΕΒΕΑ ζητά:
- Να αναγνωρισθεί ως παράνομη η απεργία,
- Να απαγορευθεί η παράταση και γενικά η συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης αυτής ή η επανάληψή της στο μέλλον, καθώς και γενικά κάθε απεργιακή κινητοποίηση με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα, είτε ως είναι ήδη διατυπωμένα, είτε και με διαφορετική διατύπωσή τους ή και με οποιοδήποτε τρόπο ή μέθοδο συγκαλυμμένα,
- Να απειληθεί, για κάθε μεμονωμένη παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί, κατά των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων χρηματική ποινή 4.000 ευρώ και κατά των νόμιμων εκπροσώπων τους, ως και κατά παντός μελλοντικού νόμιμου εκπροσώπου τους, προσωπική κράτηση έξι μηνών,
- Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και,
- Να καταδικασθούν οι εναγόμενοι στη δικαστική δαπάνη.
Αναφερόμενος στο αίτημα του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλου, να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της Ομποσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Α.Ε. ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γ. Γεωργακόπουλος, δήλωσε τα εξής:
«Είναι γνωστό ότι ο κ. Μίχαλος παρεμβαίνει αυτοβούλως σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων. Και αυτό έχει μία ιστορία. Είναι γνωστός ο ρόλος του. Η συνδικαλιστική δράση, πρέπει να γνωρίζει και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, δεν ποινικοποιείται και τα όποια εργατικά θέματα λύνονται με τον διάλογο. Και αυτό αποτελεί μήνυμα και προς την κυβέρνηση: Να μην έχει καμία ταύτιση με τον κ. Μίχαλο».
Επίσης, η ΓΣΕΕ καταδικάζει την ενέργεια του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου να προσφύγει στα δικαστήρια για να απαγορευτεί η απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΠ.