Επιχείρηση «επανασυσπείρωσης και ανασύνταξης» με ταυτόχρονη επίθεση στην κυβέρνηση για θέματα διαφάνειας επιχειρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Γ. Παπανδρέου να επιδιώκει ξεκαθάρισμα εδώ και τώρα του «αμαρτωλού παρελθόντος, αλλά και παρόντος», με την πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens.
«Όποιος πήρε, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, να φοβάται», φέρεται να διεμήνυσε, ενώ ανακουφισμένος από τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο, σκέφτεται να τείνει χείρα συνεργασίας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά τις εισηγήσεις συνεργατών του, που ζητούν «δοκιμαστική περίοδο» για τον πρώην υπουργό.
Γενναία ανοίγματα βεβαίως δεν θα κάνει αυτομάτως, αλλά δεν αποκλείεται, πλέον, να δώσει πεδίο αντιπολιτευτικής δράσης σε ορισμένους «βενιζελικούς», ενώ ταυτόχρονα θα επιχειρεί «διείσδυση» στο «στρατόπεδο» του εσωκομματικού του αντιπάλου με στόχο τον «επαναπατρισμό» στελεχών στο προεδρικό ΠΑΣΟΚ.
Γιώργος Μπάλτας