Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση διοργανώνει ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 4.00 μ.μ., στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας (Κ. Βάρναλη 58), ενώ την Πέμπτη 23 Μαρτίου από τις 2.00 μ.μ. έως τις 7μ.μ. θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συλλόγου στον ίδιο χώρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας: «Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – μονοπωλιακές εμπορικές επιχειρήσεις θέλουν, με αφορμή την κρίση, να ξεμπερδεύουν με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ (ήδη έχουν καθυστερήσει τα σχέδιά τους). Το νέο φορολογικό, σε συνδυασμό με την έλλειψη χρήματος στις τσέπες των καταναλωτών (εργαζόμενων, συνταξιούχων), δημιουργεί καταστροφικά αποτελέσματα για όλους μας.
Τα χαράτσια της ΔΕΗ – Εφορίας (φόρος επιτηδεύματος, φόρος αλληλεγγύης, φόρος φωτιζόμενων επιφανειών) κάνουν το κόστος εργασίας και επιβίωσης αξεπέραστο. Τράπεζες – Εφορία – Δήμος – ΟΑΕΕ – ΔΕΗ, αυτοί οι οργανισμοί δημόσιοι ή ιδιωτικοί, προλειαίνουν το έδαφος της καταστροφής και του ξεκληρίσματος επαγγελματιών, εργαζομένων, συνταξιούχων. Απαιτείται το επόμενο διάστημα να δυναμώσουν οι δεσμοί των μικρών ΕΒΕ (εμπόρων – βιοτεχνών – αυτοκινητιστών -αυτοαπασχολούμενων). Κανένας μόνος του απέναντι σε τράπεζες – Εφορία – ΔΕΗ. Δεν θα μας καταστρέψουν. Δεν θα στείλουν εμάς και τις οικογένειές μας στην ανεργία, στα 500 ευρώ μηνιάτικο, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Επιδιώκουμε δυνάμωμα των δεσμών με τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – γυναίκες, ενάντια σε πολιτικές που περιθωριοποιούν τον εργαζόμενο λαό. Γίνε μέλος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας. Πάρε μέρος στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, Τετάρτη 13 Μάρτη, στις 4μ.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας (Κ. Βάρναλη 58). Πάρε μέρος στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 21 Μάρτη και ώρες 2μ.μ. έως και τις 7μ.μ. στο χώρο του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας. Κανένας μόνος του, ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στον εργαζόμενο λαό, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται το μεροκάματό του».
Παραδοσιακοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί δεκαετίες στη Νέα Ερυθραία κάνουν λόγο για μια εικόνα «στρέβλωσης» της τοπικής αγοράς από την πληθώρα μπαρ και καφέ. Βλέπουν να αναπτύσσεται ένα ‘‘διασκεδαστήριο’’, ένα κέντρο ψυχαγωγίς στα Βόρεια Προάστια, χωρίς υποδομές και προοπτική.
Ο Δημήτρης Ανδρεαδάκης είναι από τους νεότερους δημοτικούς συμβούλους από τη Νέα Ερυθραία, επί δεκαετίες επαγγελματίας επί της Ελ. Βενιζέλου και από τους πρώτους που έθεσαν το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας από τον Δήμο να βάλει ένα «φρένο». Ο ίδιοςτονίζει στην «Α»: «Στο Εμπορικό Κέντρο έγιναν τέτοιες αλλαγές, που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της πόλης, κατά τη γνώμη μου, προς το χειρότερο. Η Νέα Ερυθραία, ένα άλλοτε ήσυχο προάστιο, γίνεται πλέον το κέντρο της νυχτερινής ζωής, ένα καινούργιο Μπουρνάζι ή Ψυρρή. Ήταν ίσως και ευθύνη των διοικήσεων του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας ότι άφησαν κάποιες περιοχές γενικής επαγγελματικής χρήσης και Πολεοδομικού Κέντρου. Ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτούν κάποιοι και οι επιχειρηματίες πολύ καλά κάνουν. Έπρεπε όμως και ο ενιαίος Δήμος Κηφισιάς, από την πρώτη στιγμή, να αντιδράσει πιο γρήγορα. Ήμουν από τους πρώτους που έθεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύω ότι η κανονιστική απόφαση που βγήκε, θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή. Αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Έχω ζητήσει επανέλεγχο όλων των αδειών και των καταστημάτων που δεν έχουν ακόμη άδεια. Πολλοί λειτουργούν μόνο με την προέγκριση, που διαρκεί για έξι μήνες. Ποιος τούς ελέγχει; Συνεχίζεται η ίδια κατάσταση και η πόλη ‘‘βομβαρδίζεται’’ με τέτοιες χρήσεις. Μετά, υπάρχουν θέματα που άπτονται του αστυνομικού δελτίου. Έχουν συμβεί πυροβολισμοί και έχω πει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ακούγεται από πολλούς πως έχει γίνει πιάτσα η περιοχή. Η πόλη δεν αντέχει, ούτε έχει, δυστυχώς, τις υποδομές να αντέξει τόσο κόσμο. Βέβαια, τίθενται και ζητήματα ασφάλειας στο Εμπορικό Κέντρο με το κλείσιμο των εισόδων του. Μια πόλη χρειάζεται τα πάντα, και τα μπαράκια της, αλλά σε ένα λογικά επίπεδα χρήσεων, με σχεδιασμό και υποδομές».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας, Δημήτρης Φαφαλιός, επισημαίνει: «Υπάρχει μια ανισοβαρής ανάπτυξη στο χώρο του εμπορίου, προς την κατεύθυνση της μαζικής εστίασης. Ουσιαστικά, όμως, αναπτύσσεται ένα μεγάλο διασκεδαστήριο. Δεν πρόκειται για μια πρόταση εξόδου, όπως συνέβαινε ήδη από τη δεκαετία του ‘80, αλλά για μια πρόταση διασκέδασης μέχρι τα ξημερώματα, που δεν έχει θετικό αποτέλεσμα στην οικονομία της Νέας Ερυθραίας. Δεν θα ωφεληθεί ο μικρέμπορας και ο καταναλωτής, κατ’ επέκταση, ούτε και ο νεαρός κάτοικος, που τυχαίνει να δουλεύει σε αυτά τα μαγαζιά και σε μεγάλες μονάδες τους είδους που δημιουργούν νέες εργασιακές σχέσεις, με ελαστικό ωράριο και μισθό. Αυτή είναι μια κακή εξέλιξη και φυσικά δεν αποτελεί ‘‘προτέρημα’’ της Νέας Ερυθραίας κια μόνο. Είναι ένα θέμα, όμως, το πώς η τοπική διοίκηση διαχειρίζεται την ανάπτυξη σε μια πόλη και αν τη θεωρεί τέτοια. Σαφώς και δεν πρόκειται για ανάπτυξη. Αν σήμερα μιλούσαμε για καταναλωτές εργαζόμενους που είχαν εισόδημα να καταναλώσουν, σαφώς και δεν θα είχαμε στο συγκεκριμένο χώρο μαγαζιά – διασκεδαστήρια, προς τέρψη και ευχαρίστηση και θα υπήρχαν μαγαζιά με καταναλωτικά προϊόντα. Αλλά πρέπει και οι κοινωνίες να αναλάβουν ευθύνες. Τα προβλήματα που υπάρχουν από τη γειτνίαση με κατοικημένη ζώνη είναι πολλά και είναι σημαντικό και οι κάτοικοι να έχουν προσανατολισμό για το τι ζητάνε. Η δυσαρέσκεια δεν είναι οπωσδήποτε αντίδραση».







































































































