Τα σχέδιά τους για τις επόμενες πτήσεις τους, εντός κι εκτός ελληνικού ουρανού, σχεδιάζουν τα επιτελεία των αεροπορικών εταιρειών AEGEAN AIRLINES και OLYMPIC AIR, μετά το «πράσινο φως» από Βρυξέλλες για τη συγχώνευσή τους.
Ειδικότερα, στον προσεχή σχεδιασμό τους είναι η ενίσχυση των άγονων γραμμών, με πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς, ο διπλασιασμός των προορισμών εξωτερικού στην επταετία, η κάλυψη όλων των ελληνικών αεροδρομίων και η δημιουργία νέων βάσεων στη χώρα. Σε… αριθμούς, οι δύο εταιρείες προγραμματίζουν:
● Αύξηση του στόλου σε 60 έως 70 αεροσκάφη σε βάθος 10ετίας.
● Δημιουργία έως και δέκα βάσεων στην Ελλάδα.
● Αύξηση κατά 100% των προορισμών εξωτερικού.
Σύμφωνα με τους πρώτους απολογισμούς, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει συνέργειες της τάξεως των 35 έως 45 εκατ. ευρώ, σε ορίζοντα 18 μηνών. Επίσης, εκτιμάται ότι ο νέος όμιλος, συμπεριλαμβανομένης και της OLYMPIC AIR, θα περάσει σε κερδοφορία σε διάστημα 1,5-2 ετών.
Θάνος Σταθόπουλος







































































































