Με στόχο να πρωταγωνιστήσει στην πολλά υποσχόμενη αγορά των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, η οποία υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 400 εκατ. ευρώ την επόμενη τετραετία, παρουσιάστηκε το yoda.gr.
Πρόκειται για το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Γ. Χήτου (Ζαγόρι, Fix, Green Cola) και του πρώην CEO της «Μαρινόπουλος», Β. Στασινούλια, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του μέσα στον Νοέμβριο και φιλοδοξεί να παρέχει ποιοτικά προϊόντα μέσα από μια εύχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε πρώτη φάση, θα εξυπηρετεί αποκλειστικά την περιοχή της Αττικής με τέσσερα ψυχόμενα ιδιόκτητα φορτηγά, με προϊόντα που θα προμηθεύεται από την αλυσίδα Bazaar, μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ. Σε επόμενη φάση, σε περίπου ενάμιση χρόνο από τώρα, και ανάλογα με την πορεία των πωλήσεων, σχεδιάζεται η επέκταση της διανομής στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, αλλά και ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων.
Επιλογή μέσα από 5.500 κωδικούς
Σήμερα, από τις σελίδες του yoda.gr, οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 5.500 κωδικούς, εκ των οποίων οι περίπου 1.000 με 1.200 είναι ιδιωτικής ετικέτας. Στα δυνατά σημεία του νέου ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ, είναι η τιμολογιακή του πολιτική, η οποία συνδυάζει τις χαμηλές τιμές, τις ελκυστικές προσφορές και ένα σύστημα απονομής πόντων και εξαργύρωσής τους. Παράλληλα, εισαγάγει και ορισμένες «καινοτομίες», όπως και η παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μέσω live chat. Επί της διαδικασίας, η παραγγελία θα παραδίδεται την επόμενη μέρα, (εκτός και αν γίνει μέχρι τις 10:00 το πρωί), ενώ η πληρωμή θα γίνεται με την παραλαβή των προϊόντων είτε με μετρητά είτε με κάρτα. Η ελάχιστη παραγγελία έχει οριστεί στα 40 ευρώ, ενώ δεν χρεώνονται έξοδα μεταφοράς.