«Συναγερμός» σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νέο Ψυχικό, όταν και εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός, σε νάιλον σακούλα, έξω από την οικία του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.
Τον μηχανισμό εντόπισε άτομο της φρουράς του και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Ισχυρές δυνάμεις έφτασαν άμεσα και απέκλεισαν την περιοχή, εξετάζοντας το μηχανισμό που βρέθηκε στην αυλή της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως εντός της νάιλον σακούλας υπήρχε μηχανισμός που έφερε πέντε κιλά δυναμίτη σε μασούρι με φυτίλι.
Την εξουδετέρωση του μηχανισμού ανέλαβαν ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ την υπόθεση ανέλαβε αμέσως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Παύλος Μαρινάκης: «Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται»
Στην καταδίκη της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την οικία του Γιάννη Πρετεντέρη προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε, μεταξύ άλλων, πως «η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται». Η ανάρτηση του κ. Μαρινάκη.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται. Η ελευθερία γνώμης των δημοσιογράφων είναι αδιαπραγμάτευτη.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές ότι θα εντοπίσουν τους εγκληματίες και θα τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τέλος, ελπίζουμε οι αυτονόητες δηλώσεις καταδίκης να συνοδεύονται και από ειλικρινή διάθεση περιορισμού της τοξικότητας που, δυστυχώς, ειδικά το τελευταίο διάστημα, εξαπλώνεται στον δημόσιο διάλογο».
Ανακοίνωση καταδίκης από την ΕΣΗΕΑ
Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Όπως ανέφερε:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την άνανδρη ενέργεια άγνωστων δραστών να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο οποίο βρισκόταν ο ίδιος και η οικογένειά του, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Ευτυχώς ο μηχανισμός εντοπίσθηκε έγκαιρα και δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στη συνδεσμολογία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει για μία ακόμα φορά ότι η δημοσιογραφία και η ελεύθερη έκφραση δεν φιμώνονται. Η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία που θεμέλιό της είναι η ελευθερία της έκφρασης και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση».