Τα πρώτα δείγματα μίας εξαιρετικά ελπιδοφόρας συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΚΑΠΑ και την επιστημονική ομάδα του i-paidi φάνηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Ούτε σε αγνοώ ούτε σε φοβάμαι» που πραγματοποιήθηκε στο Σπυροπούλείο Πολιτιστικό Κέντρο Ψυχικού την Τρίτη 4 Απριλίου 2023.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, Σοφία Βυθούλκα στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η διαφορετικότητα λειτουργεί ως κίνητρο παρατεταμένης ενίσχυσης και επιβράβευσης των παιδιών με δυσκολίες ώστε να μειωθεί το άγχος στην οικογένειά τους. Ο ΟΚΑΠΑ και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να υποστηρίξω αυτό το στόχο».
Και συνέχισε «Άλλωστε, με χαρά ανακοινώνω την έναρξη συνεργασίας μας με την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi , πιστοποιημένο φορέα, ώστε ο Δήμος μας και ο ΟΚΑΠΑ Ψυχικού να είναι πρωτοπόροι στην υποστήριξη των παιδιών με ΔΕΠ-Υ και της οικογένειάς τους. Ξεκινάμε με αυτή την Ημερίδα και σύντομα θα ενημερωθείτε για τις επόμενες Δράσεις του ΟΚΑΠΑ Ψυχικού, online και με φυσική παρουσία όπως σήμερα. Αγαπάμε τα παιδιά και τη Νέα Γενιά. Θα προχωράμε μαζί».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Ελένη Γιαννακοπούλου, ΜΑ, Head Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής η οποία μίλησε για την αυτοπεποίθηση, ενώ η Άννα Κοντολέων, coach, καθόρισε τις στρατηγικές επίτευξης της Επικοινωνίας. Η ενδιαφέρουσα ημερίδα ολοκληρώθηκε με την στοχευμένη στη ΔΕΠ-Υ εισήγηση της Μαριάννας Λαγουμίδη.
«Στην περίπτωση που ζει κάποιος με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, τότε η γονική ενημέρωση, η οργάνωση και η ονομασία του συναισθήματος οδηγεί στη γνώση του εαυτού, μετά στην αυτοπεποίθηση και αυτή, στην επικοινωνία», ανέφερε η Μαριάννα Λαγουμίδη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για το βιβλίο Έλα να παίξουμε μαζί, 2019, 2020, Μαριάννα Λαγουμίδη, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, που προσφέρει οργάνωση σε παιδιά 2-12 ετών.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Λουκία Κεφαλογιάννη, αντιπεριφερειάρχης Β.Τομέα Αθηνών, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Χριστίνα Σπηλιωτοπούλου, πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων, πλήθος γονιών, εκπαιδευτικών και θεραπευτών.
Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν συγκίνηση για όσα η ημερίδα τούς προσέφερε. Ευχαρίστησαν τους εισηγητές και, ιδιαίτερα την πρόεδρο του ΟΚΑΠΑ Σοφία Βυθούλκα για την ευκαιρία να συμμετέχουν στην ημερίδα Ακολούθησε μακρύς διάλογος με αποτέλεσμα, η Σοφία Βυθούλκα να επαναλάβει ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ώστε ο ΟΚΑΠΑ σε συνεργασία με το πιστοποιημέο Δίκτυο i-paidi, να ξεκινήσουν workshops, B2B διάλογο και άλλες δράσεις μετά το Πάσχα, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα για την έγκαιρη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ, για τα παιδιά και τους εφήβους Φιλοθέης – Ψυχικού αλλά και για όποιον άλλο επιθυμεί. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενδιαφέρον.
Ειδήσεις από τη Φιλοθέη και το Ψυχικό στο amarysia.gr