Τέλος σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλάνιζαν επί χρόνια την πόλη του Ηρακλείου έδωσε η δημοτική αρχή, εγκαινιάζοντας την Τρίτη 26 Ιουλίου το νέο αμαξοστάσιο του Δήμου.
Ο νέος, ενοικιαζόμενος χώρος, έκτασης 3,5 στρεμμάτων, βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης (επί της οδού Αμαλιάδος 20) και αναμένεται να καλύψει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες της διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
Υλοποιείται ένα αίτημα χρόνων
Η μεταφορά των οχημάτων στις νέες εγκαταστάσεις έχει ήδη ολοκληρωθεί, δίνοντας ύστερα από χρόνια «ανάσα ζωής» στην περιοχή του Ψαλιδίου, που μέχρι τώρα υφίστατο την επιβάρυνση από τη λειτουργία του γκαράζ των απορριμματοφόρων.
Εξάλλου, ο χώρος όπου μέχρι πρόσφατα φιλοξενούταν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, δίπλα δηλαδή στο γήπεδο της Λεωφόρου Κύμης, ήταν εντελώς ακατάλληλος για παρόμοιες χρήσεις, που επιβάρυναν τόσο τους αθλούμενους στο γήπεδο όσο και τους κατοίκους των γειτονικών πολυκατοικιών.
Ωστόσο, αυτή η «εικόνα της ντροπής», αναμένεται να αλλάξει άρδην, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστά τα σχέδια αξιοποίησης του χώρου που μένει κενός δίπλα στο γήπεδο, ο οποίος μάλιστα είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου.
Παράλληλα, το νέο αμαξοστάσιο προβλέπεται να καλύψει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ενώ σταδιακά αναμένεται να εγκατασταθεί εκεί στεγαζόμενο συνεργείο και πλυντήριο.
Τα μελλοντικά σχέδια της δημοτικής αρχής είναι ακόμα πιο φιλόδοξα, καθώς περιλαμβάνουν ακόμα και την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων καθώς και δεξαμενής καυσίμων στον ίδιο χώρο, κάτι που αναμένεται να «λύσει τα χέρια» της διεύθυνσης και να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά της κόστη.
Π. Βλασσόπουλος:
«Διπλή αναβάθμιση για την πόλη»
Τα εγκαίνια του νέου χώρου ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο αγιασμό και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος. Ο δήμαρχος δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος», καθώς, όπως είπε, «ένα αίτημα χρόνων, σήμερα παίρνει σάρκα και οστά», επισημαίνοντας ότι η διοίκησή του κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευσή της. Ωστόσο, ο κ. Βλασσόπουλος έκανε λόγο για «μια επιτυχία που ανήκει σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο» και όχι μόνο στη δημοτική αρχή.
Ο ίδιος τόνισε ότι το όφελος από τη μεταφορά του αμαξοστασίου για τον Δήμο Ηρακλείου είναι διπλό: «Πρώτον, αναβαθμίζεται η περιοχή όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα το γκαράζ, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Και δεύτερον, αναβαθμίζεται η ίδια η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία».
Κλείνοντας, ο δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας τους παριστάμενους δημάρχους και αντιδημάρχους Περιβάλλοντος από τους Δήμους Λυκόβρυσης Πεύκης, Αμαρουσίου και Νέας Ιωνίας, δηλώνοντας παράλληλα «στη διάθεσή τους για ό,τι χρειαστούν».
Η. Μοσχονάς: «Αλλάζει δομή η Διεύθυνση»
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Ηλίας Μοσχονάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το επίτευγμα της δημοτικής αρχής και δηλώνοντας ότι «με το καινούργιο αμαξοστάσιο θα αλλάξει η δομή και η λειτουργία της διεύθυνσης Περιβάλλοντος».
Όπως είπε, «στο νέο χώρο θα έχουμε ένα σύγχρονο συνεργείο και πλυντήριο αυτοκινήτων, αποθήκη καυσίμων, 24ωρη φύλαξη του στόλου και μονάδα μεταφόρτωσης», επισημαίνοντας ότι με όλα αυτά «θα εξοικονομήσουμε ώρες εργασίας, καύσιμα και ανταλλακτικά και θα εξασφαλίσουμε την ύπαρξη λιγότερων ζημιών αλλά και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν οι δήμαρχοι Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας και καθώς και οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος των Δήμων Αμαρουσίου και Νέας Ιωνίας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Φώτης Τσομπάνογλου αντίστοιχα.
Φυσικά, παρόντες ήταν όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου καθώς και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ από τη μειοψηφία παρέστησαν ο επικεφαλής του συνδυασμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ Νώντας Σπυρόπουλος, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του συνδυασμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Μαριάννα Ζούρου, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Γιώργος Παπαδημητρίου.
Τέλος, σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η δημοτική αρχή δέχτηκε τα συγχαρητήρια συμβούλων της μειοψηφίας.