Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Ηρακλείου, αφού για ακόμα μια φορά -και ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε ανακοινωθεί η ομαλοποίηση των δρομολογίων της Γραμμής 1- η πόλη έμεινε χωρίς δημοτικά λεωφορεία. Συγκεκριμένα, μια μηχανική βλάβη έθεσε εκτός λειτουργίας το μοναδικό όχημα που είχε απομείνει στην Υπηρεσία και κάλυπτε τα δρομολόγια της εν λόγω γραμμής. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια της Γραμμής 2, που εξυπηρετεί το Άνω Ψαλίδι και το Παλαιό Ηράκλειο, έχουν διακοπεί ήδη από τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, λόγω έλλειψης λεωφορείων, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για περιοχές που εξυπηρετούνται σε μεγάλο βαθμό από τα δρομολόγια γραμμών του ΟΑΣΑ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Δημοτική Συγκοινωνία του Ηρακλείου διακόπτεται για πολλοστή φορά μέσα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού εκτός από το λεωφορείο που υπέστη βλάβη, η Υπηρεσία διαθέτει ακόμα ένα (σε λειτουργία), το οποίο όμως παραμένει στο συνεργείο εδώ και μεγάλο διάστημα λόγω… οφειλών του Δήμου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την απόκτηση δύο νέων οχημάτων, σε συνεργασία με την ΕΘΕΛ. Ωστόσο, η απάντηση αυτή δεν φαίνεται να πείθει τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, που ζητούν άμεση επίλυση του προβλήματος. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του συνδυασμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, με επικεφαλής τον Νίκο Μπάμπαλο, για το θέμα, που έχει ως εξής:
«Για μια ακόμα φορά, αλήθεια πόσες φορές εδώ και δεκαοκτώ μήνες, σταμάτησαν τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην πόλη μας. Η δικαιολογία ότι μηχανικό πρόβλημα έθεσε εκτός λειτουργίας και το τρίτο εναπομείναν λεωφορείο της Υπηρεσίας ακούστηκε για μια ακόμα φορά από τη δημοτική αρχή. Η αναφορά ότι “είναι σε εξέλιξη επαφές του Δήμου με την ΕΘΕΛ για την προμήθεια δύο λεωφορείων”, είναι αλήθεια ότι ούτε το πρόβλημα έλυσε, ούτε την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής αποκατέστησε (…)
Αλήθεια πότε ο δήμαρχος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας; Γιατί δεν πληρώνουν το συνεργείο τώρα και να πάρουν το δεύτερο λεωφορείο, το οποίο είναι έτοιμο να το θέσουν σε λειτουργία; Πού βρίσκεται το τρίτο λεωφορείο; (…)
Καλούμε τη δημοτική αρχή, εδώ και τώρα, να επαναλειτουργήσει τη Δημοτική Συγκοινωνία και να εξυπηρετήσει την καθημερινότητα του πολίτη».
Αρετή Κοτσολάκου