Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνος Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο εκδήλωση με βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Τους ύμνους έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία Σαλαμίνος «Ο Άγιος Μηνάς» υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Αναστασιάδη. Τις αναλύσεις των ύμνων έκανε ο Παύλος Φήμης. Την παρουσίαση και επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Μαρία Γαλακτοπούλου – Σπετσιώτη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Φαρμάκης, η αντιπρόεδρος Μαίρη Ζούνη, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Γιάννης Κεσκινίδης, Οικονομικών Στέφανος Λεζγής, Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Ασμακλή, εκπρόσωποι του κλήρου σε ενορίες του Ηρακλείου Αττικής, η πρόεδρος του σωματείου Αλκυόνη Κωνσταντίνα Ζαχαροπούλου, η γραμματέας του Συλλόγου Ρουμελιωτών Κατερίνα Μπαμπαΐτη καθώς και οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων 7ου Κωνσταντίνος Χασιώτης και 14ου Δημήτρης Καμπούρης.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος απέδωσε τιμητική πλακέτα στους χορωδούς και ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος έδωσε τις ευχές του για καλό Πάσχα.