Στη δημοσίευση ανακοίνωσης με αφορμή την προκήρυξη εθνικών εκλογών, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, προέβη η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΑΚΕΠ) Δήμου Ηρακλείου.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Η κυβέρνηση της χώρας προκήρυξε εθνικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου. Οι πολίτες θα αξιοποιήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκφράσουν την προτίμησή τους στα κόμματα που κατά την γνώμη τους θα προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις στα προβλήματα της χώρας.
Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ηρακλείου εύχεται μέσα από την κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία να προκύψει ό,τι καλύτερο δυνατό για την χώρα.
Τα μέλη και τα στελέχη της πολυσυλλεκτικής κίνησής μας, με βάση τις αρχές της ιδρυτικής μας διακήρυξης και σαν εν δυνάμει ενεργοί πολίτες, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετάσχουν ο καθένας – καθεμιά όπως και όπου επιλέξουν ανάλογα με τις ιδεολογικοπολιτικές τους προτιμήσεις.
Η ΑΚΕΠ, βέβαια, δεν θα αναστείλει προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δεν πρόκειται να χαλαρώσει τη δραστηριότητά της στην προεκλογική περίοδο. Γιατί όπως επανειλημμένα έχουμε διακηρύξει οι δραστηριότητες που αφορούν την πόλη μας, είναι για μας σε απόλυτη προτεραιότητα.
Έτσι, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στη «Βίλα Στέλλα» θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των μελών της κίνησής μας.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως πάντα, η ΑΚΕΠ δεν θα εκδώσει πολιτικό κείμενο που θα αφορά γενικά πολιτικά ζητήματα προτρέποντας άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες του Ηρακλείου να προτιμήσουν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους ή κόμματα. Θα παραμείνει, σύμφωνα με τις αρχές της, αυστηρά ουδέτερη.
Η προεκλογική περίοδος όμως δίνει τη δυνατότητα να αποσπάσουμε δεσμεύσεις από τους υποψήφιους να συμμετέχουν στην νέα Βουλή, για ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά την πόλη μας και έχει σχέση με την κεντρική εξουσία. Την απαλλοτρίωση και την παραχώρησή του στον Δήμο του κτήματος ΦΙΞ.
Στο λεκανοπέδιο Αττικής λοιπόν, σ’ ένα τοπίο που το μαύρο πια κυριαρχεί, υπάρχει ένας μοναδικός πνεύμονας πρασίνου, που με νόμο του 1987, περιήλθε το μεγαλύτερο μέρος του (15 στρέμματα από τα 28) στο Δημόσιο. Το κτήμα σήμερα ανήκει νόμιμα, μετα από μια σειρά λαθεμένων, άστοχων και μερικές φορές περίεργων αποφάσεων των εκάστοτε κυβερνητικών παραγόντων, στους κληρονόμους Φιξ.