Ήταν 31 Δεκεμβρίου του 2004 όταν ο Χαράλαμπος Αμανατίδης, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία ως σκοπός φρούρησης στην οικία του στρατιωτικού ακολούθου της Βρετανικής Πρεσβείας στην Κηφισιά, εντοπίστηκε νεκρός.
Βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στο φυλάκιο της σκοπιάς, έχοντας δεχθεί πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο, τραγικό αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας.
Σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου, η επιμνημόσυνη δέηση για τα 20 χρόνια από τη δολοφονία του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ..
Στο μνημόσυνο, το οποίο έγινε στο σημείο της δολοφονίας του Χαράλαμπου Αμανατίδη, στη συμβολή των οδών Θήρας και Καρπάθου, ως ελάχιστος φόρος τιμής της πόλης και των συναδέλφων στη μνήμη του, παρέστησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, ο διοικητής του Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής Ιωάννης Κιούσης, ο διευθυντής Βορειοανατολικής Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας ταξίαρχος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, οι υπαστυνόμοι Β’ Ζωή Λαλανίτη, Β’ Θεμιστοκλής Φούκας και ο εκπρόσωπος του Σώματος Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α), αντιπρόεδρος Δημήτρης Βρεττάκος.
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook