Από νωρίς στα «βαθιά» πέφτει ο Αθλητικός Όμιλος Πετοσφαίρισης Κηφισιάς, τόσο στο πρωτάθλημα της Volley League όσο και στο League Cup. Οι «κυανόλευκοι» μετά την απρόσμενη ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Καλαμάτα στο Ζηρίνειο με 0-3 σετ, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 17:00 θα αγωνιστούν στη Σύρο, απέναντι στον τοπικό Φοίνικα.
Η Κηφισιά θέλει τη νίκη προκειμένου να «ρεφάρει» την ήττα της 2ης αγωνιστικής (είχε ρεπό την πρώτη), ενώ για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεσή της το νέο της μεταγραφικό απόκτημα, τον Μεξικανό διαγώνιο Λουίς Μπάκα, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα. Ο Μεξικανός αναμένεται να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για την Κηφισιά και σίγουρα η απουσία του στοίχισε στην έναρξη του πρωταθλήματος.
Φοίνικας και Κηφισιά εκτός από το πρωτάθλημα, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 19:00 θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» ξανά για το League Cup. Η ομάδα που θα νικήσει θα πάρει το «εισιτήριο» για το final 4 του θεσμού.
Σημειώνεται ότι η Κηφισιά έχει όμορφες αναμνήσεις από τη Σύρο, καθώς πριν λίγους μήνες με τη νίκη της επί του Φοίνικα «τσέκαρε» το ευρωπαϊκό της εισιτήριο (θα αγωνιστεί με τη Γαλατάσαραϊ στο Ζηρίνειο στις 22 Νοεμβρίου και στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Νοεμβρίου).
Ήττα στην πρεμιέρα
H έλλειψη επίσημων αγώνων αλλά και η απουσία «καθαρού» διαγώνιου στοίχισαν στον ΑΟΠ Κηφισιάς, ο οποίος στην πρεμιέρα του στη Volley League, ηττήθηκε στο Ζηρίνειο από τον Α.Ο. Καλαμάτας 1980 με 0-3 σετ (27-29, 24-26, 22-25) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.
Η ομάδα των βορείων προαστίων η οποία ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τραυματισμούς, αγωνίστηκε με τον ακραίο Σλόμπονταν Μπόγιτς στη θέση του διαγώνιου.
Παρά τα προβλήματα, η Κηφισιά τα δύο πρώτα σετ τα έχασε στις λεπτομέρειες, φτάνοντας μάλιστα μια «ανάσα» από την κατάκτηση του 1ου έχοντας σετ μπολ στο 27-26, το οποίο όμως δεν εκμεταλλεύτηκε. Στα θετικά είναι το ντεμπούτο του Ματέο Χασμπάλα και του Μάκη Τζάρα, οι οποίοι έδωσαν ενέργεια και… άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια.