Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται οι γονείς του 1ου Δημοτικού και του Γυμνασίου της πόλης, καθώς, σύμφωνα με τον περιβαλλοντικό Σύλλογο «Κηφισιά SOS», οι παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που περικυκλώνουν τα σχολικά κτήρια, δεν είναι τρεις αλλά τέσσερις ή πέντε!
Η παραπάνω πληροφορία δόθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου «Κηφισιά SOS» Ελένη Στρατηγοπούλου και τον ειδικευμένο σε θέματα κινητής τηλεφωνίας δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του Δήμου Κηφισιάς Γιάννη Παπαγιάννη, οι οποίοι κλήθηκαν από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, με σκοπό να ενημερώσουν τους γονείς για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες.
Την προσπάθεια των Συλλόγων διευκόλυνε η πρόσφατη επιχορήγηση που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο για 2.000 ευρώ στον Σύλλογο Γονέων κάθε σχολείου της πόλης, αν και τα μέλη τους αμφιβάλλουν τώρα για το πότε θα κατατεθεί. Πρέπει να σημειωθεί, ότι η πρόταση της επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΝΕΑ Κατερίνας Μουστάκη, για επιπρόσθετη επιχορήγηση με 2.000 ευρώ ειδικά για τις δικαστικές διαδικασίες για την κατεδάφιση των παράνομων κεραιών, «έπεσε στο κενό».
Στη συγκέντρωση, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γκαλίνα Πίσσαρη δήλωσε ότι, παρόλο που στην αρχή είχε οριστεί δικηγόρος κοινής αποδοχής με τον Δήμο, τελικά, επιλέχτηκε ξεχωριστή εκπροσώπηση των Συλλόγων από τον κ. Παπαγιάννη. Πρέπει να σημειωθεί, ότι καλεσμένη και παρούσα στη συγκέντρωση ήταν και η δικηγόρος του Δήμου κ. Λαγουδάκη.
Στην αρχή τον λόγο έλαβε ο κ. Παπαγιάννης, ο οποίος, μιλώντας για τις τρεις εντοπισμένες εδώ και καιρό παράνομες κεραίες (ΙΚΑ, ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ), δήλωσε ότι «σύμφωνα με τον νόμο όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας απαιτείται να έχουν, εκτός της άδειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και περιβαλλοντική αδειοδότηση. Ωστόσο, από τις τρεις, μόνο η μία (ΙΚΑ) έχει υποβάλλει περιβαλλοντική μελέτη, η οποία όμως δεν έχει εγκριθεί και επομένως βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο».
Όσον αφορά στον Δήμο, ο κ. Παπαγιάννης εξέφρασε την άποψη ότι «οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχουν ισχύ και μπορούν να δηλώσουν μόνο πρόθεση».
Σε πιο έντονο ύφος, η κ. Στρατηγοπούλου δήλωσε από την πλευρά της: «Απαιτώ τη στήριξη του Δήμου». Στο σημείο εκείνο, ανέφερε ένα έγγραφο που έχει σταλεί από τη διεύθυνση ΠΕΧΩ στον Δήμο, από τον Ιανουάριο του 2009, ζητώντας την άποψη του για τον περιβαλλοντικό φάκελο που έχει καταθέσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind. «Αν δεν δόθηκε απάντηση, τότε πιθανότατα να εγκρίθηκε η περιβαλλοντική άδεια και έτσι η διαδικασία θα πρέπει να φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τόνισε.
«Δεν έχω καμία γνώση για το έγγραφο», δήλωσε η δικηγόρος του Δήμου, για να ακούσει λίγο αργότερα στα «πηγαδάκια» των γονιών ότι «μάλλον σας κρέμασε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατόν να μην έχετε ενημερωθεί για την ύπαρξη του εγγράφου εδώ και 10 μήνες!».
Επίσης, η κ. Στρατηγοπούλου υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν έχει στείλει εδώ και ένα χρόνο στον Σύλλογο «Κηφισιά SOS» στοιχεία για πολεοδομικές εγκρίσεις, παρά τη δέσμευση που είχαν λάβει τότε από τη δήμαρχο Βασιλική Ταμβάκη, στη συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει.