Απεντάσσεται το έργο «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην Περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης» στη Νέα Ερυθραία από το ΕΣΠΑ και χάνεται το σχετικό κονδύλι των 5,8 εκατ. ευρώ.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε ο Δήμος προκειμένου να σώσει ένα χρηματοδοτούμενο έργο «παγίδα», όπως το χαρακτήρισε, που κληρονόμησαν από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά όπως έγινε γρήγορα αντιληπτό, είχε πολλά προβλήματα ως προς την υλοποίησή του. Ο κ. Θωμάκος ανακοίνωσε τη ματαίωση της δημοπράτησης του έργου που είχε προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο (26/11/2014) του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ) προς ενημέρωση του Δήμου Κηφισιάς: «Σας γνωστοποιούμε ότι το έργο ‘‘Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην Περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης’’ έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013, από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.(ΕΕΤΑΑ) με π/υ 5.820.360 ευρώ. Το εν λόγω έργο έχει χαρακτηριστεί από τον αρμόδιο ΕΔΦ ως έργο άμεσης απένταξης, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης του Προγράμματος, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο έγγραφο Εξυγίανσης του ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013 (αρ. πρ. 40099/6.8.2014 έγγραφο της ΕΥΣ) και διαβιβάστηκε στην Ε.Ε. (αρ. πρ. 40101/6.8.2014 της ΕΥΣ).
Ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε πρωτίστως στις ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής που δεν κίνησε εγκαίρως τις διαδικασίες και δεν επικαιροποίησε το σχετικό χρονοδιάγραμμα του έργου, βάσει των υποδείξεων του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης ΕΕΤΑΑ, το διάστημα μετά την εκλογική ήττα της κι ενώ υπήρχαν και πολλές άλλες εκκρεμότητες σχετικές με το θέμα της ακύρωσης της πράξης εφαρμογής στην περιοχή και τη μη αποζημίωση ιδιοκτητών των 29 στρεμμάτων της απαλλοτριωμένης έκτασης. Ο ίδιος έκανε λόγο για «συνειδητή υπονόμευση του έργου από την προηγούμενη διοίκηση αμέσως μετά τις εκλογές».
Πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ.
Το δελτίο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς μετά τη συνέντευξη του δημάρχου: Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει το έργο «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης» στη Νέα Ερυθραία, καθώς όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν, προ πολλών μηνών, ειδοποιήσει τον Δήμο Κηφισιάς, με σχετικά έγγραφα. Σε περίπτωση μάλιστα που το έργο προχωρήσει και δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, οι Δημότες θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό, το οποίο ανέρχεται σε 5.781.000 €.
Συγκεκριμένα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εν λόγω έργο παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο σε Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς και είναι τα εξής: