Θετικές είναι οι εξελίξεις για τη λειτουργία της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών στον Δήμο Κηφισιάς. Εδώ και μερικές εβδομάδες, εκπρόσωποι του Δήμου Κηφισιάς και των βιοκαλλιεργητών βρίσκονται σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου και εξετάζουν τα προτεινόμενα νέα σημεία για τη λειτουργία της Βιολογικής Αγοράς.
Το Δ.Σ. του ΣΥ.Β.Α.Α. (Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής) ενημερώνει ότι κατά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/5/2016, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία «η αποδοχή της μεταφοράς της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών στην οδό Κοκκιναρά, από Λεωφ. Καραμανλή έως την οδό Παναγιάς Ελευθερώτριας, με την προϋπόθεση η αγορά να λειτουργεί στο σημείο αυτό 12 μήνες το χρόνο χωρίς να μεταφέρεται, ο αριθμός των συμμετεχόντων παραγωγών να είναι ο ίδιος με αυτόν που συμμετείχαν στην αγορά στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς επίσης να μην απαιτούνται τέλη καθαριότητας από τη δημοτική Αρχή, αφού εμείς οι ίδιοι φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου που μας παραχωρεί ο Δήμος, χωρίς να επιβαρύνουμε δημοτικούς προϋπολογισμούς».
«Παράλληλα με την κατάθεση της πρότασης που έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥ.Β.Β.Α., την Τετάρτη 1/6/2016, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αυλήτη, επαναφέρουμε προς τη δημοτική Αρχή το αίτημά μας για έναρξη του χορηγικού μας προγράμματος «Αγάπη με το κιλό», από το οποίο ο Δήμος Κηφισιάς μπορεί να επωφεληθεί με σημαντικές ποσότητες πιστοποιημένων φρέσκων προϊόντων σε εβδομαδιαία βάση, έτσι ώστε να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές ή και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του. Αναμένουμε την απάντηση της δημοτικής Αρχής Κηφισιάς, έτσι ώστε να λάβει τέλος η ταλαιπωρία όλων εσάς που μας στηρίζετε ανελλιπώς τόσα χρόνια», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥ.Β.Α.Α., Μαΐστρος Καραμπάσης.