Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Κηφισιάς τη Δευτέρα 1 Ιουνίου συνοδεύτηκε από αθρόα προσέλευση των παιδιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 600 παιδιά επέστρεψαν στις δομές του Δήμου Κηφισιάς.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης μίλησε στην «Αμαρυσία» για το θέμα και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του. «Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι γονείς στους παιδικούς, βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς. Ο αριθμός των παιδιών που επέστρεψε μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών είναι εντυπωσιακός. Από τα περίπου 800 παιδιά επέστρεψαν περίπου τα 600, ποσοστό περίπου 75%» είπε ο Γιάννης Παντελεάκης.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε το προσωπικό των παιδικών σταθμών για τις προσπάθειες που καταβάλουν προκειμένου όλα να λειτουργήσουν όπως πρέπει. Ο Γιάννης Παντελεάκης σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή από τα 41 τμήματα που υπάρχουν στον Δήμο Κηφισιάς, τα 24 λειτουργούν σε καθημερινή βάση ενώ τα υπόλοιπα 15 εκ περιτροπής. Να σημειώσουμε ότι αυτό γίνεται καθώς στις αίθουσες δεν επιτρέπεται να βρίσκονται περισσότερα από 15 παιδιά, για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό. Τέλος να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Κηφισιάς λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν αντισηπτικά, ενώ υπάρχουν γάντια και μάσκες.