Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλα στον κύκλο μας»
Ξεκίνησε η ενημέρωση μαθητών της Κηφισιάς για τους κανόνες της ανακύκλωσης χαρτιού, μέσω του προγράμματος «Έλα στον κύκλο μας», που υλοποιείται στον Δήμο, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, οι μαθητές του 2ο Δημοτικού Κηφισιάς, 1ο Δημοτικού Νέας Ερυθραίας και Δημοτικού Σχολείου Εκάλης παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση για την αξία ανακύκλωσης του χαρτιού από την περιφερειακή σύμβουλο & μέλος του Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ Σοφία Κορωναίου και από την Ευθυμία Σταματοπούλου, αν. προϊσταμένη Τμήματος Διαλογής της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης ΕΔΣΝΑ.
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης αφορά στο χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία) και μικρές χάρτινες συσκευασίες. Είναι το πιο φιλικό προς τους μαθητές υλικό και ζητούμενο είναι να μάθουν να καταναλώνουν λιγότερο χαρτί, το δε ήδη χρησιμοποιημένο να το ανακυκλώνουν ή να το επαναχρησιμοποιούν. Κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, με πράσινο χρώμα και κίτρινο κάλυμμα έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία και σε σχολικές μονάδες του Δήμου.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί παράλληλα με τη συλλογή σε μικρούς μπλε κάδους, ειδικούς για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία στον Δήμο.







































































































