Γ. Θωμάκος: «Δεν μας γεννάει έκπληξη ο κ. Ισλαμαμπάντ…»
Σαφώς αιφνιδιασμένος από τις καταγγελίες του συναδέλφου του ο πρόεδρος της Ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς δήλωσε πως θα φέρει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη φετινή διοργάνωση. Εκείνος όμως που πραγματικά «άστραψε και βρόντηξε» κατά του κ. Καπάτσου, ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.
«Ο συνάδελφος θα μετανιώσει που αποκάλεσε έναν άλλον συνάδελφο ‘‘κλέφτη’’. Του δίνω περιθώριο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να ανακαλέσει. Τον κ. Κομιανό, έναν εύρωστο και καταξιωμένο επιχειρηματία και επιστήμονα, τον παρακαλούσαμε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό μας. Ανέλαβε την Ανθοκομική Έκθεση για να μεταδώσει τις γνώσεις του και να τιμήσει τον τόπο του», δήλωσε ο κ. Θωμάκος και σηκώνοντας στο χέρι του ένα ποτήρι νερό, ανταπέδωσε, απευθυνόμενος στον κ. Καπάτσο: «Δεν μας γεννάει έκπληξη που ελέχθη από τον κ. Ισλαμαμπάντ ότι ‘‘ο κ. Κομιανός είναι κλέφτης’’. Για να τολμήσει να πει κάποιος σε δημόσιο μικρόφωνο κάποιον συνάδελφό του κλέφτη, θα πρέπει η ζωή του να είναι έτσι (σ.σ.: σαν το κρυστάλλινο νερό). Αν λοιπόν νομίζει ότι ο συνάδελφός του είναι κλέφτης και εκείνος δεν έχει συζητήσει με επιχειρηματίες της νύχτας, δεν αγωνιά και δεν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τον Δήμο για να αποκτήσει οικονομικά οφέλη, αν νομίζει ότι δεν έχει παρασύρει πολίτες αυτής της χώρας και αν νομίζει εκείνος ότι δεν περιλαμβάνεται σε καταστάσεις ή λίστες για τις οποίες ντρέπεται η χώρα μας και κατηγορεί τον κ. Κομιανό, τότε καλώς τον κατηγορεί. Να ανακαλέσει την ύβρη του και αν όχι, αύριο το πρωί θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι».
Από την πλευρά του ο κ. Κομιανός άφησε να εννοηθεί ότι θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, χαρακτηρίζοντας «ασύστολη λασπολογία την πολιτική αντιπαράθεση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης». Ο κ. Καπάτσος από την πλευρά του έριξε «κι άλλο λάδι στη φωτιά», παραδεχόμενος ότι ο ίδιος έβαλε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, στη θέση της αφίσας της 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, πως «το πάρτι συνεχίζεται». Απέδωσε δε όλα αυτά σε «συνέχεια πολιτικής αντιπαράθεσης με τον κ. Κομιανό» και σε επίθεση που δέχθηκε από τον ίδιον που τον αποκάλεσε «εκπρόσωπο του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής». Και κατέληξε ο κ. Καπάτσος: «Βαριά κουβέντα ο κλέφτης και πολύ στενοχωρήθηκα που την είπα. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι ο κ. Κομιανός τα έβαλε στην τσέπη του, ξέρω όμως ότι κάποιος τα έφαγε και πρέπει να τον βρει».
Αλλά το «πάρτι» μετά… Ανθοκομικής και Facebook στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε με τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Βάρσο να δηλώνει «unlike» και ότι θα προσφύγει άμεσα προς τον γενικό επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο στα οικονομικά της Ανθοκομικής, αλλά και τη διοίκηση του Δήμου να του υπενθυμίζει πως «βγαίνοντας μπροστά για να πλήξει τον Δήμο, ας μην ξεχάσει και τη δική του δημαρχιακή περίοδο, σχετικά με τα ελλείμματα της Ανθοκομικής Έκθεσης».
Απαντήσεις από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Κομνιανό στα περί «κακοδιαχείρισης» στην Ανθοκομική Έκθεση
Λίγες εβδομάδες πριν, όταν και άρχισε να ανάβει η κουβέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις καταγγελίες του κ. Καπάτσου, ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, Γιώργος Κομιανός, έδωσε τη δική του επίσημη απάντηση. Όπως σημείωνε σχετικά ο κ. Κομιανός: «Θεωρούμε αδιανόητο, πώς ένα μέλος του Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης, αντί να αναπτύσσει εγκαίρως τις όποιες διαφωνίες του εντός του Δ.Σ., επιλέγει μεθοδευμένα εν μέσω των θερινών διακοπών, να εκφράσει απόψεις μέσω του Facebook και του Youtube, που ενδεχομένως πλήττουν τη δημόσια εικόνα του ιστορικού θεσμού της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Οι ισχυρισμοί του για κακοδιαχείριση καταρρίπτονται από τα βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία, (αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση».
Δημοσιοποιώντας κάποια οικονομικά στοιχεία για τη φετινή 61η διοργάνωση, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης τόνισε τα εξής: «Το ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς με σύνεση στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες διοργάνωσε με επιτυχία την 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Για πρώτη φορά φέτος έγιναν οργανωμένες ενέργειες προώθησης της έκθεσης προκειμένου να διευρυνθεί το κοινό της και να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι η αύξηση των εσόδων της και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.
Στην κατεύθυνση αυτή η Ανθοκομική Έκθεση συνεργάστηκε και με εταιρεία που προσέφερε όλο το εύρος των επικοινωνιακών υπηρεσιών (Δημιουργικό – Διαχείριση παραδοσιακών και Νέων Μέσων – Δημόσιες Σχέσεις). Το ποσό που δαπανήθηκε για το σύνολο των υπηρεσιών της διαφημιστικής εταιρείας ήταν 5.250 ευρώ προ ΦΠΑ, το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και στις αναμορφώσεις που εγκρίνονται από το Δ.Σ. της Ανθοκομικής και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς. Εγκρίθηκε, επίσης, ως επιλέξιμη δαπάνη από το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση, αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και εγκρίθηκε από τον Επίτροπο. Η επιλογή της διαφημιστικής εταιρίας έγινε μετά από αξιολόγηση όλων των προσφορών που κατατέθηκαν, σε οικονομικό και ποιοτικό επίπεδο από επαγγελματίες στη διοργάνωση εκθέσεων.
Γενικότερα, όλες οι προσφορές, που αφορούσαν τη διοργάνωση της έκθεσης, εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της Ανθοκομικής, αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, στο Κεντρικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων και εγκρίθηκαν ως Δαπάνες από τον Επίτροπο.
Να επισημάνουμε επίσης ότι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στην έκθεση απασχολήθηκαν στη συνέχεια στη συντήρηση του Άλσους του Δήμου Κηφισιάς.
Η μισθοδοσία στη φετινή έκθεση ήταν μειωμένη κατά 13% σε σχέση με την περσινή χρονιά (2014-101.832 ευρώ, 2015 -89.941ευρω). Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθοκομικής Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε λεπτομερής αξιολόγηση του εποχικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσει ως οδηγός για τη μελλοντική στελέχωσή της».
Γιώργος Κανελλόπουλος