Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Με αφορμή την εποχή της Αναγέννησης» των εργαστηρίων Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς τη βδομάδα που πέρασε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κηφισιά, από αντικείμενα ξεχασμένα στο δρόμο ή στο πατάρι που ανανεώθηκαν και πήραν ζωή με τις θαυμάσιες τεχνικές που διδάσκονται στα μαθήματα.
Τη βραδιά των εγκαινίων άνοιξε η καθηγήτρια μουσικής κα Σοφία Τσιτσοπούλου – Βεντούρη με τις θαυμάσιες μελωδίες στο ακορντεόν και στην κιθάρα, ενώ ακολούθησε ένα υπέροχο Αργεντίνικο Τάνγκο.
Η κ. Νίνα Βλάχου, προέδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς, καλωσόρισε τους καλεσμένους και έδωσε το λόγο στο δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο της έκθεσης και αναφέρθηκε στην πολιτιστική δραστηριοποίηση του Δήμου Κηφισιάς.
Επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Αθήνα με τη σύζυγό του, κ. Αhmad Rusdi, η Πολιτιστικός Ακόλουθος της Πρεσβείας και ομάδα διπλωματών, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διέκριναν έργα με την τεχνική του Batik την κατεξοχήν τεχνική της Ινδονησίας, που διδάσκεται στα τμήματα, ενώ αντάλλαξαν αναμνηστικά με τον κο Δήμαρχο.
Εκπρόσωπος των μαθητών, η Γ. Κωνσταντώνη, απηύθυνε ένα πολύ συγκινητικό χαιρετισμό δίνοντας έμφαση στο έργο που γίνεται στα τμήματα και στη δασκάλα τους και μαρουσιώτισσα κ. Μαλβίνα Γραφάκου, εικαστικό – εκπαιδευτικό.
Εκ μέρους των διδασκάλων, η κα Ελένη Γραφάκου, Δρ. Του Πανεπιστημίου Βαρκελώνης – εικαστικός, αφού ευχαρίστησε τους καλεσμένους είπε μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να διδάξουμε τους μαθητές μας να απολαμβάνουν την τέχνη, να αναζητούν τις κρυμμένες έννοιες πίσω από την εικόνα, τη σκέψη που σαρκώνεται σε μορφή. Η τέχνη είναι άνθος ενός ευρύτερου πολιτισμού που οφείλουμε να γνωρίσουμε για να κατανοήσουμε τα καλλιτεχνικά φαινόμενα. Πολιτισμός και τέχνη δεν είναι φαινόμενα αποκομμένα από την κοινωνία και την οικονομία, οι καλοί δάσκαλοι κατά την Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Λαμπράκη Πλάκα, δεν προτείνουν λύσεις, δεν δίνουν απαντήσεις, γεννούν απορίες. Η Αναγέννηση είναι ένα φαινόμενο εξαιρετικά περίπλοκο. Με τους μαθητές μας, προσεγγίσαμε το κίνημα και τους σημαντικότερους ζωγράφους της εποχής με πολύ σεβασμό. Άλλωστε, οι πνευματικές καταβολές της Αναγέννησης τοποθετούνται στην Ελληνική Αρχαιότητα σε όλες τις εκφάνσεις: σκέψη, επιστήμη, τέχνη».
Στην έκθεση παρίσταντο επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Θωμάκος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού κ. Λία Τσιάμα, αντιδήμαρχοι όμορων Δήμων και πρόεδροι συλλόγων, εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού, εκπρόσωποι του Τύπου, συλλέκτες, καλλιτέχνες και πλήθος φιλότεχνοι.