Τις πόρτες τις ανοίγει η «Άνοιξη Τεχνών», ένας νέος θεσμός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για τη θέσπιση ενός ετήσιου καλλιτεχνικού φεστιβάλ, με μακροπρόθεσμο στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου και απώτερο σκοπό την καθιέρωση της Κηφισιάς ως τόπου συνάντησης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων.
H «Άνοιξη Τεχνών» θα φιλοξενεί Έλληνες πεζογράφους, ποιητές και ζωγράφους, με παρουσιάσεις, εισηγήσεις, αναγνώσεις και απαγγελίες. Οι εκδηλώσεις της «Άνοιξης Τεχνών» θα φέρουν εν τη γενέσει τους εξωστρέφεια, με την παρουσία του καλλιτεχνικού κοινού να μην περιορίζεται αποκλειστικά στην αθρόα ή μη προσέλευσή του αλλά στην ενεργητική συμμετοχή του σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους δημιουργούς, που θα συνεπικουρήσει ώστε το κοινό να ανακαλύψει όχι μόνο τις αθέατες όψεις των καλλιτεχνικών έργων αλλά και των δημιουργών τους.
Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο, από τις 16 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου (16:00 – 19:00), στο μουσείο «Γ. Δροσίνη» στην Κηφισιά (Αγ. Θεοδώρων και Δ. Κυριακού).
Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν θα ανακοινώνονται εβδομαδιαίως στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, καθώς και με έντυπο προωθητικό υλικό σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης. Στο πλαίσιο κάθε λογοτεχνικής ημερίδας, στον αύλειο χώρο του μουσείου, θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι γνωστών εκδοτικών οίκων.
Το Σάββατο 16 Μαΐου, η Μαρία Καρδαρά, που ζει στην Κηφισιά, έφερε χρώματα – εικόνες – αρώματα από τα βουνά και τα ποτάμια της Ευρυτανίας. Γενέθλια γη της η Χελιδόνα. Δημιουργία της και διδασκαλία το Εργαστήρι Αγιογραφίας του Δήμου μας. Έχει βραβευτεί για το έργο της (πεζό – ποίηση – εικαστικά) από διάφορους φορείς Λόγου και Τέχνης. Λίγο αργότερα, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος παρουσίασε το καινούριο του βιβλίο «Το ταξίδι του Φερεϋντούν», ενώ η συγγραφέας Μαρία Κακαβογιάννη παρουσίασε τα δύο τελευταία βιβλία της «Ένας χρόνος θύελλα» και «Πικρό μέλι στα χείλη».