Με μια γοητευτική, όσο και πρωτότυπη, εκδήλωση καλωσόρισε τον ερχομό της Άνοιξης ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.
Την Τρίτη 21 Μαρτίου – που είναι και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – πραγματοποίησε εκδήλωση-συναυλία στην οποία συμμετείχαν δυο καταξιωμένες ερμηνεύτριες, η πιανίστρια Ντιάνα Βρανούση και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, καθώς και ο γνωστός κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς, είχε τίτλο «Της Σκηνής και της Οθόνης» και περιείχε μουσική και τραγούδια από τον παγκόσμιο Κινηματογράφο και το παγκόσμιο Θέατρο.
Τα απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο οι δυο ερμηνεύτριες, ενώ ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης σχολίασε με κατατοπιστικά λόγια τα έργα του προγράμματος και επιμελήθηκε τις εικόνες που προβάλλονταν ταυτόχρονα με τις ερμηνείες. Ανάμεσα στους πολυάριθμους ακροατές που απήλαυσαν την εκδήλωση διακρίναμε τον πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και νυν Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κώστα Μενουδάκο , τον διεθνούς φήμης βαρύτονο και παιδαγωγo Λούη Μανίκα, τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Νικήτα Κόκκαλη, καθώς και τον νέο Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης Ελευθέριο Κιτσούλη.
Οι ακροατές απόλαυσαν υπέροχες μουσικές και τραγούδια «Της Σκηνής και της Οθόνης» τα οποία έχουν υπογράψει σπουδαίοι συνθέτες όπως ο Νίνο Ρότα, ο Ένιο Μορικόνε, ο Χένρι Μαντσίνι, ο Μισέλ Λεγκράν, ο Κουρτ Βάιλ, ο ΦρανσίςΠουλένκ, ο Ντάριο Μαριανέλι, ο Νικόλα Πιοβάνι, ο Ζοζέφ Κοσμά, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη,στα οποία σιγοτραγουδούσαν όλοι οι ακροατές.
Μετά το τέλος της συναυλίας ρωτήσαμε η Ντιάνα Βρανούση απαντώντας στο πως γεννήθηκε η ιδέα του σχεδιασμού ενός τέτοιου προγράμματος και τι το καθιστά πρωτότυπο απάντησε: «Αρχικά ήταν η νοσταλγία που νοιώθουμε για ταινίες και θεατρικά έργα που αγαπήσαμε, και τα οποία συνοδεύονταν από εξαίσιες μουσικές και τραγούδια. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι οι μουσικές αυτές είναι τόσο όμορφες και αυτοτελείς που μπορούν να λειτουργήσουν και αυτόνομα. Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε είναι πρωτότυπο γιατί αφενός μεν συνδυάζει το παλιό με το καινούριο, αλλά και το ελληνικό με το ξένο, αφετέρου δε γιατί οι ερμηνείες συνοδεύονται από προβολή εικόνων που είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με τις ταινίες και τα έργα, από τα οποία γνωρίσαμε τις μουσικές».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μονεμβασίτη απαντώντας στο αν θεωρεί αναγκαίο τον σχολιασμό-πρόλογο μιας συναυλίας και αν αυτή η συμβολή του έχει ανταπόκριση. «Θεωρώ χρήσιμη, αν όχι απαραίτητη, μια τέτοια παρέμβαση», είπε, «γιατί πιστεύω ότι ο ενημερωμένος ακροατής είναι καλύτερος ακροατής. Κατανοεί, δηλαδή, και επομένως απολαμβάνει περισσότερο αυτά που ακούει. Όσον αφορά την ανταπόκριση, αν κρίνω από τα γεγονότα, είναι πολύ μεγάλη. Σκεφτείτε ότι στις αρχές του επόμενου μήνα με έχουν καλέσει στην Καβάλα για να προλογίσω την πρώτη συναυλία που θα πραγματοποιήσει η νεοσύστατη Ορχήστρα του εκεί Μουσικού Γυμνασίου».