Την ετήσια συνεστίασή του πραγματοποίησε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου σε ταβέρνα της πόλης, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Συστήματος για την υλοποίηση των θερινών κατασκηνώσεων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, μαζί με πλήθος γονέων και φίλων του προσκοπισμού στο Μαρούσι.
Ο κ. Πατούλης απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους παριστάμενους, εξήρε το εθελοντικό έργο του 1ου Συστήματος προσκόπων και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους.
Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η στήριξη του Δήμου στον προσκοπισμό είναι δεδομένη, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη του προσκοπισμού στο Μαρούσι τα τελευταία χρόνια, την απέδωσε και στο υψηλό επίπεδο του στελεχιακού δυναμικού, που προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του.
Ο αρχηγός του Συστήματος Νίκος Μπόγδανος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και προσωπικά το δήμαρχο για τη διαρκή στήριξη στους προσκόπους του Αμαρουσίου, καθώς και για τη συνεχή παρουσία του στις εκδηλώσεις του προσκοπισμού.
Ο Ν. Μπόγδανος προανήγγειλε ότι μέσα από δράσεις προσφοράς οι πρόσκοποι του Συστήματος θα στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και θα συμβάλλουν στην προετοιμασία του Γεύματος Αγάπης.
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων στεγάζεται σε χώρο που του έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αμαρουσίου στην περιοχή του Αγίου Θωμά, με πρωτοβουλία του δημάρχου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας και Δημήτρης Καρλαύτης.