5. Πολύ πρόσφατα, η διευθύντρια της γνωστής βρετανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης «Oxfam», Μπάρμπαρα Στόκινγκ, καταδίκασε απερίφραστα και σκληρά το Ισραήλ και τη Δύση, για το εντεινόμενο ανθρωπιστικό δράμα στη Γάζα, που ο θλιβερός αρθρογράφος αποδίδει αποκλειστικά στην… «Χαμάς»!
Και τώρα, απολαύστε τον:
«Η Χαμάς βρίσκεται σε τέλμα από τότε που παραβίασε τη δημοκρατική νομιμότητα, με την αρπαγή της Γάζας πριν από 3 χρόνια! Έχει μετατραπεί σε πιστό χωροφύλακα του Ισραήλ, λες και δημιουργήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό. Παρά ταύτα, όχι μόνο δεν υπήρξε ανταμοιβή από αυτές τις υπηρεσίες, αλλά αντιθέτως το δράμα του λαού της Γάζας μεγαλώνει. Ενώ ζητιανεύει νομιμότητα από τους δυτικούς «εχθρούς» της και είναι έτοιμη να τα βρει μαζί τους σε όλα, η οργάνωση γυρίζει την πλάτη στον ενδοπαλαιστινιακό διάλογο και δολοφονεί αγωνιστές της PLO.
Η Χαμάς περνάει υπαρξιακή κρίση, έχει διχασμένη προσωπικότητα, παλεύει μέχρις εσχάτων για να διατηρηθεί μόνη στην εξουσία στη Γάζα και δεν προτίθεται να τη μοιραστεί με κανέναν, όπως τόλμησε να ζητήσει η Τζουντ Ανσάρ Αλάχ.
(σ.σ. Πρόκειται για την ακραία ισλαμιστική οργάνωση, την οποία καταδικάζουν σύσσωμοι οι Παλαιστίνιοι, εκτός του αρθρογράφου της «Ε»!).
Επομένως, μια που είναι υπεύθυνη για τη Λωρίδα, πρέπει να επιδείξει το «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» της: Χτυπάει αμείλικτα όποιον ενοχλεί το Ισραήλ, γεγονός που γεννάει ερωτήματα για τους σκοπούς μιας τέτοιας πολιτικής.
Το μοντέλο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναλαμβάνεται σήμερα στη Γάζα. Όπως οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα εξοστράκισαν τον λαό, έτσι κάνει και η Χαμάς στη Γάζα. Θα ζήσουν χειρότερες μέρες».
Χρήστος Φωτιάδης